Zencefil Turşusu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Zencefil Turşusu Kaç Kalori? Zencefil Turşusu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Zencefil Turşusu Kaç Kalori? Zencefil Turşusu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Zencefil Turşusu yemek zararlı mı? faydalı mı? Zencefil Turşusu kaç kalori? Zencefil Turşusu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Zencefil Turşusu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Zencefil Turşusu kaç kalori, Zencefil Turşusu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Zencefil Turşusu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Zencefil Turşusu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Zencefil Turşusu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Zencefil Turşusu içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde 74 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Zencefil Turşusu yiyerek de alabiliyoruz. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Zencefil Turşusu yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde ortalama 20 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Zencefil Turşusu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Zencefil Turşusu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 4,83 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Zencefil Turşusu içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Zencefil Turşusu yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde 2,6 g olarak bulunuyor.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 0,28 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Zencefil Turşusu tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Zencefil Turşusu içerisinde hiç yağ yok. Yağ oranı 0.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Zencefil Turşusu yiyeceği de var. Zencefil Turşusu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 36 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Zencefil Turşusu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Zencefil Turşusu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Protein bulunuyor. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Zencefil Turşusu dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Zencefil Turşusu içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Zencefil Turşusu içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde de 0,33 g Protein bulunuyor.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Zencefil Turşusu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Zencefil Turşusu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu içerisinde yaklaşık olarak 906 mg sodyum bulunuyor. Peki Zencefil Turşusu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Zencefil Turşusu yiyerek sodyum almış olursunuz.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Zencefil Turşusu içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Zencefil Turşusu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Zencefil Turşusu içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Zencefil Turşusu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Zencefil Turşusu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Zencefil Turşusu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Zencefil Turşusu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Zencefil Turşusu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Zencefil Turşusu İçindeki Besinler

  • 4,83 Karbonhidrat
  • 0,33 Protein
  • 0 Yağ
  • 2,6 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 906 Sodyum
  • 36 Potasyum
  • 74 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 4,83 Karbonhidrat

1 Gram Zencefil Turşusu İçindeki Besinler

  • 0,05 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,03 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 9,06 Sodyum
  • 0,36 Potasyum
  • 0,74 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,05 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


ZENCEFİL TURŞUSU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0