SDM Peynir Aromalı Omlet Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



SDM Peynir Aromalı Omlet Kaç Kalori? SDM Peynir Aromalı Omlet Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

SDM Peynir Aromalı Omlet Kaç Kalori? SDM Peynir Aromalı Omlet Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

SDM Peynir Aromalı Omlet yemek zararlı mı? faydalı mı? SDM Peynir Aromalı Omlet kaç kalori? SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? SDM Peynir Aromalı Omlet içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

SDM Peynir Aromalı Omlet kaç kalori, SDM Peynir Aromalı Omlet yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? SDM Peynir Aromalı Omlet gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? SDM Peynir Aromalı Omlet ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce SDM Peynir Aromalı Omlet ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde 6 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu SDM Peynir Aromalı Omlet yiyerek de alabiliyoruz. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple SDM Peynir Aromalı Omlet yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde ortalama 95,25 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. SDM Peynir Aromalı Omlet içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde yaklaşık olarak 1,88 g karbonhidrat bulunmaktadır.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. SDM Peynir Aromalı Omlet yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde 0,02 g olarak bulunuyor.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde yaklaşık olarak 0,02 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de SDM Peynir Aromalı Omlet tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde 1,55 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde hiç potasyum yok. Potasyum oranı 0.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Protein bulunuyor. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein SDM Peynir Aromalı Omlet dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde de 18,4 g Protein bulunuyor.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak SDM Peynir Aromalı Omlet ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde yaklaşık olarak 1,29 mg sodyum bulunuyor. Peki SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de SDM Peynir Aromalı Omlet yiyerek sodyum almış olursunuz.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

SDM Peynir Aromalı Omlet İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak SDM Peynir Aromalı Omlet içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar SDM Peynir Aromalı Omlet yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? SDM Peynir Aromalı Omlet içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte SDM Peynir Aromalı Omlet içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) SDM Peynir Aromalı Omlet İçindeki Besinler

  • 1,88 Karbonhidrat
  • 18,4 Protein
  • 1,55 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 1,29 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 6 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 1,88 Karbonhidrat

1 Gram SDM Peynir Aromalı Omlet İçindeki Besinler

  • 0,01 Karbonhidrat
  • 0,13 Protein
  • 0,01 Yağ
  • 0 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,01 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 0,04 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,01 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SDM PEYNİR AROMALI OMLET İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0