Sashimi Maguro Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Sashimi Maguro Kaç Kalori? Sashimi Maguro Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sashimi Maguro Kaç Kalori? Sashimi Maguro Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sashimi Maguro yemek zararlı mı? faydalı mı? Sashimi Maguro kaç kalori? Sashimi Maguro içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Sashimi Maguro içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Sashimi Maguro kaç kalori, Sashimi Maguro yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Sashimi Maguro gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Sashimi Maguro ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Sashimi Maguro ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç kalsiyum yok. Kalsiyum oranı 0.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde ortalama 136,64 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Sashimi Maguro içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Sashimi Maguro içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Sashimi Maguro içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç karbonhidrat yok. Karbonhidrat oranı 0.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Sashimi Maguro içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Sashimi Maguro içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde yaklaşık olarak 57,12 mg kolesterol bulunmaktadır.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Sashimi Maguro içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Sashimi Maguro içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde 1,12 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Sashimi Maguro içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Sashimi Maguro içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Sashimi Maguro yiyeceği de var. Sashimi Maguro içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde yaklaşık olarak 562,24 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Sashimi Maguro içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Sashimi Maguro tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Sashimi Maguro içerisinde Protein bulunuyor. Sashimi Maguro içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Sashimi Maguro dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Sashimi Maguro içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Sashimi Maguro içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde de 29,12 g Protein bulunuyor.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Sashimi Maguro içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Sashimi Maguro ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro içerisinde yaklaşık olarak 47,04 mg sodyum bulunuyor. Peki Sashimi Maguro içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Sashimi Maguro yiyerek sodyum almış olursunuz.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Sashimi Maguro İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Sashimi Maguro içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Sashimi Maguro içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Sashimi Maguro yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Sashimi Maguro içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Sashimi Maguro içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Sashimi Maguro içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Sashimi Maguro İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 29,12 Protein
  • 1,12 Yağ
  • 0 Lif
  • 57,12 Kolesterol
  • 47,04 Sodyum
  • 562,24 Potasyum
  • 0 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SASHİMİ MAGURO İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0