Hamsi Sarması Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Hamsi Sarması Kaç Kalori? Hamsi Sarması Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Hamsi Sarması Kaç Kalori? Hamsi Sarması Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Hamsi Sarması yemek zararlı mı? faydalı mı? Hamsi Sarması kaç kalori? Hamsi Sarması içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Hamsi Sarması içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Hamsi Sarması kaç kalori, Hamsi Sarması yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Hamsi Sarması gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Hamsi Sarması ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Hamsi Sarması ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Hamsi Sarması içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Hamsi Sarması içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde 124,55 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Hamsi Sarması yiyerek de alabiliyoruz. Hamsi Sarması içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Hamsi Sarması yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde ortalama 176,09 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Hamsi Sarması içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Hamsi Sarması içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Hamsi Sarması içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Hamsi Sarması içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 3,95 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Hamsi Sarması içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Hamsi Sarması içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 14,37 mg kolesterol bulunmaktadır.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Hamsi Sarması içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Hamsi Sarması içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Hamsi Sarması yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde 1,15 g olarak bulunuyor.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Hamsi Sarması içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 4,76 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Hamsi Sarması tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Hamsi Sarması içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Hamsi Sarması içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Hamsi Sarması içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde 8,02 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Hamsi Sarması içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Hamsi Sarması içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Hamsi Sarması yiyeceği de var. Hamsi Sarması içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 611,76 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Hamsi Sarması içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Hamsi Sarması tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Hamsi Sarması içerisinde Protein bulunuyor. Hamsi Sarması içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Hamsi Sarması dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Hamsi Sarması içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Hamsi Sarması içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde de 23,3 g Protein bulunuyor.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Hamsi Sarması içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Hamsi Sarması ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 480,55 mg sodyum bulunuyor. Peki Hamsi Sarması içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Hamsi Sarması yiyerek sodyum almış olursunuz.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Hamsi Sarması içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Hamsi Sarması içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde yaklaşık olarak 76,8 iu A Vitamini bulunur. Hamsi Sarması tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Hamsi Sarması İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Hamsi Sarması içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Hamsi Sarması yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması içerisinde 18,45 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Hamsi Sarması içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Hamsi Sarması yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Hamsi Sarması içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Hamsi Sarması içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Hamsi Sarması içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Hamsi Sarması İçindeki Besinler

  • 3,95 Karbonhidrat
  • 23,3 Protein
  • 8,02 Yağ
  • 1,15 Lif
  • 14,37 Kolesterol
  • 480,55 Sodyum
  • 611,76 Potasyum
  • 124,55 Kalsiyum
  • 76,8 A Vitamini
  • 18,45 C Vitamini
  • 3,95 Karbonhidrat

1 Adet Hamsi Sarması İçindeki Besinler

  • 0,34 Karbonhidrat
  • 2 Protein
  • 0,69 Yağ
  • 0,1 Lif
  • 1,23 Kolesterol
  • 41,19 Sodyum
  • 52,44 Potasyum
  • 10,68 Kalsiyum
  • 6,58 A Vitamini
  • 1,58 C Vitamini
  • 0,34 Karbonhidrat

1 Gram Hamsi Sarması İçindeki Besinler

  • 0,02 Karbonhidrat
  • 0,13 Protein
  • 0,05 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,08 Kolesterol
  • 2,75 Sodyum
  • 3,5 Potasyum
  • 0,71 Kalsiyum
  • 0,44 A Vitamini
  • 0,11 C Vitamini
  • 0,02 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


HAMSİ SARMASI İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0