Yoğurt (Yarım Yağlı) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Yoğurt (Yarım Yağlı) Kaç Kalori? Yoğurt (Yarım Yağlı) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yoğurt (Yarım Yağlı) Kaç Kalori? Yoğurt (Yarım Yağlı) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Yoğurt (Yarım Yağlı) yemek zararlı mı? faydalı mı? Yoğurt (Yarım Yağlı) kaç kalori? Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Yoğurt (Yarım Yağlı) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Yoğurt (Yarım Yağlı) kaç kalori, Yoğurt (Yarım Yağlı) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Yoğurt (Yarım Yağlı) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Yoğurt (Yarım Yağlı) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Yoğurt (Yarım Yağlı) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de var. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde 260 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Yoğurt (Yarım Yağlı) yiyerek de alabiliyoruz. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Yoğurt (Yarım Yağlı) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde ortalama 92 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 8,2 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 10 mg kolesterol bulunmaktadır.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 0,1 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Yoğurt (Yarım Yağlı) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde 3 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Yoğurt (Yarım Yağlı) yiyeceği de var. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 320 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Protein bulunuyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Yoğurt (Yarım Yağlı) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de 6,8 g Protein bulunuyor.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Yoğurt (Yarım Yağlı) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 100 mg sodyum bulunuyor. Peki Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Yoğurt (Yarım Yağlı) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 44 iu A Vitamini bulunur. Yoğurt (Yarım Yağlı) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Yoğurt (Yarım Yağlı) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Yoğurt (Yarım Yağlı) yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde 2 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Yoğurt (Yarım Yağlı) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Yoğurt (Yarım Yağlı) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Su Bardağı Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 8,2 Karbonhidrat
  • 6,8 Protein
  • 3 Yağ
  • 0 Lif
  • 10 Kolesterol
  • 100 Sodyum
  • 320 Potasyum
  • 260 Kalsiyum
  • 44 A Vitamini
  • 2 C Vitamini
  • 8,2 Karbonhidrat

1 Kase (Orta) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 8,2 Karbonhidrat
  • 6,8 Protein
  • 3 Yağ
  • 0 Lif
  • 10 Kolesterol
  • 100 Sodyum
  • 320 Potasyum
  • 260 Kalsiyum
  • 44 A Vitamini
  • 2 C Vitamini
  • 8,2 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 1,85 Karbonhidrat
  • 1,53 Protein
  • 0,68 Yağ
  • 0 Lif
  • 2,25 Kolesterol
  • 22,5 Sodyum
  • 72 Potasyum
  • 58,5 Kalsiyum
  • 9,9 A Vitamini
  • 0,45 C Vitamini
  • 1,85 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı (Çok Tepeleme) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 2,26 Karbonhidrat
  • 1,87 Protein
  • 0,83 Yağ
  • 0 Lif
  • 2,75 Kolesterol
  • 27,5 Sodyum
  • 88 Potasyum
  • 71,5 Kalsiyum
  • 12,1 A Vitamini
  • 0,55 C Vitamini
  • 2,26 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı (Tepeleme) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 1,85 Karbonhidrat
  • 1,53 Protein
  • 0,68 Yağ
  • 0 Lif
  • 2,25 Kolesterol
  • 22,5 Sodyum
  • 72 Potasyum
  • 58,5 Kalsiyum
  • 9,9 A Vitamini
  • 0,45 C Vitamini
  • 1,85 Karbonhidrat

1 Yarım Kase Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 4,1 Karbonhidrat
  • 3,4 Protein
  • 1,5 Yağ
  • 0 Lif
  • 5 Kolesterol
  • 50 Sodyum
  • 160 Potasyum
  • 130 Kalsiyum
  • 22 A Vitamini
  • 1 C Vitamini
  • 4,1 Karbonhidrat

1 Çeyrek Kase Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 2,26 Karbonhidrat
  • 1,87 Protein
  • 0,83 Yağ
  • 0 Lif
  • 2,75 Kolesterol
  • 27,5 Sodyum
  • 88 Potasyum
  • 71,5 Kalsiyum
  • 12,1 A Vitamini
  • 0,55 C Vitamini
  • 2,26 Karbonhidrat

1 Tatlı Kaşığı (Çok Tepeleme) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 0,62 Karbonhidrat
  • 0,51 Protein
  • 0,23 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,75 Kolesterol
  • 7,5 Sodyum
  • 24 Potasyum
  • 19,5 Kalsiyum
  • 3,3 A Vitamini
  • 0,15 C Vitamini
  • 0,62 Karbonhidrat

1 Porsiyon (Orta) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 8,2 Karbonhidrat
  • 6,8 Protein
  • 3 Yağ
  • 0 Lif
  • 10 Kolesterol
  • 100 Sodyum
  • 320 Potasyum
  • 260 Kalsiyum
  • 44 A Vitamini
  • 2 C Vitamini
  • 8,2 Karbonhidrat

1 Su Bardağı (200 ml lik) Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 8,2 Karbonhidrat
  • 6,8 Protein
  • 3 Yağ
  • 0 Lif
  • 10 Kolesterol
  • 100 Sodyum
  • 320 Potasyum
  • 260 Kalsiyum
  • 44 A Vitamini
  • 2 C Vitamini
  • 8,2 Karbonhidrat

1 Gram Yoğurt (Yarım Yağlı) İçindeki Besinler

  • 0,04 Karbonhidrat
  • 0,03 Protein
  • 0,02 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,05 Kolesterol
  • 0,5 Sodyum
  • 1,6 Potasyum
  • 1,3 Kalsiyum
  • 0,22 A Vitamini
  • 0,01 C Vitamini
  • 0,04 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


YOĞURT (YARIM YAĞLI) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0