Tavuk Eti (Derili) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Tavuk Eti (Derili) Kaç Kalori? Tavuk Eti (Derili) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tavuk Eti (Derili) Kaç Kalori? Tavuk Eti (Derili) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tavuk Eti (Derili) yemek zararlı mı? faydalı mı? Tavuk Eti (Derili) kaç kalori? Tavuk Eti (Derili) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Tavuk Eti (Derili) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Tavuk Eti (Derili) kaç kalori, Tavuk Eti (Derili) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Tavuk Eti (Derili) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Tavuk Eti (Derili) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Tavuk Eti (Derili) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Tavuk Eti (Derili) içerisinde de var. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde 3,3 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Tavuk Eti (Derili) yiyerek de alabiliyoruz. Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Tavuk Eti (Derili) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde ortalama 70,2 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Tavuk Eti (Derili) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde hiç karbonhidrat yok. Karbonhidrat oranı 0.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Tavuk Eti (Derili) içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde yaklaşık olarak 22,5 mg kolesterol bulunmaktadır.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde yaklaşık olarak 0,33 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Tavuk Eti (Derili) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Tavuk Eti (Derili) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde 5,12 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Tavuk Eti (Derili) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Tavuk Eti (Derili) yiyeceği de var. Tavuk Eti (Derili) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde yaklaşık olarak 65,1 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Tavuk Eti (Derili) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Tavuk Eti (Derili) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Protein bulunuyor. Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Tavuk Eti (Derili) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Tavuk Eti (Derili) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde de 5,63 g Protein bulunuyor.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Tavuk Eti (Derili) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde yaklaşık olarak 13,5 mg sodyum bulunuyor. Peki Tavuk Eti (Derili) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Tavuk Eti (Derili) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Tavuk Eti (Derili) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Tavuk Eti (Derili) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) içerisinde yaklaşık olarak 38,7 iu A Vitamini bulunur. Tavuk Eti (Derili) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Tavuk Eti (Derili) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Tavuk Eti (Derili) içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Tavuk Eti (Derili) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Tavuk Eti (Derili) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Tavuk Eti (Derili) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Tavuk Eti (Derili) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Tavuk Eti (Derili) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Köfte Kadar Tavuk Eti (Derili) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 5,63 Protein
  • 5,12 Yağ
  • 0 Lif
  • 22,5 Kolesterol
  • 13,5 Sodyum
  • 65,1 Potasyum
  • 3,3 Kalsiyum
  • 38,7 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

1 Porsiyon (Orta) Tavuk Eti (Derili) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 28,16 Protein
  • 25,61 Yağ
  • 0 Lif
  • 112,5 Kolesterol
  • 67,5 Sodyum
  • 325,5 Potasyum
  • 16,5 Kalsiyum
  • 193,5 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

1 Gram Tavuk Eti (Derili) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 0,19 Protein
  • 0,17 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,75 Kolesterol
  • 0,45 Sodyum
  • 2,17 Potasyum
  • 0,11 Kalsiyum
  • 1,29 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


TAVUK ETİ (DERİLİ) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0