Şekersiz Güllaç Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Şekersiz Güllaç Kaç Kalori? Şekersiz Güllaç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Şekersiz Güllaç Kaç Kalori? Şekersiz Güllaç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Şekersiz Güllaç yemek zararlı mı? faydalı mı? Şekersiz Güllaç kaç kalori? Şekersiz Güllaç içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Şekersiz Güllaç içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Şekersiz Güllaç kaç kalori, Şekersiz Güllaç yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Şekersiz Güllaç gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Şekersiz Güllaç ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Şekersiz Güllaç ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Şekersiz Güllaç içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde 143,14 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Şekersiz Güllaç yiyerek de alabiliyoruz. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Şekersiz Güllaç yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde ortalama 320,05 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Şekersiz Güllaç içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 31,38 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Şekersiz Güllaç yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde 3,46 g olarak bulunuyor.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 1,76 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Şekersiz Güllaç tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Şekersiz Güllaç içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde 19,17 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Şekersiz Güllaç içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Şekersiz Güllaç yiyeceği de var. Şekersiz Güllaç içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 437,13 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Şekersiz Güllaç içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Şekersiz Güllaç tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Protein bulunuyor. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Şekersiz Güllaç dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Şekersiz Güllaç içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde de 8,27 g Protein bulunuyor.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Şekersiz Güllaç ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 46,49 mg sodyum bulunuyor. Peki Şekersiz Güllaç içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Şekersiz Güllaç yiyerek sodyum almış olursunuz.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Şekersiz Güllaç içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Şekersiz Güllaç içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde yaklaşık olarak 132,05 iu A Vitamini bulunur. Şekersiz Güllaç tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Şekersiz Güllaç İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Şekersiz Güllaç içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Şekersiz Güllaç yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç içerisinde 3,26 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Şekersiz Güllaç içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Şekersiz Güllaç yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Şekersiz Güllaç içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Şekersiz Güllaç içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Şekersiz Güllaç içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Şekersiz Güllaç İçindeki Besinler

  • 31,38 Karbonhidrat
  • 8,27 Protein
  • 19,17 Yağ
  • 3,46 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 46,49 Sodyum
  • 437,13 Potasyum
  • 143,14 Kalsiyum
  • 132,05 A Vitamini
  • 3,26 C Vitamini
  • 31,38 Karbonhidrat

1 Dilim (Orta) Şekersiz Güllaç İçindeki Besinler

  • 31,38 Karbonhidrat
  • 8,27 Protein
  • 19,17 Yağ
  • 3,46 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 46,49 Sodyum
  • 437,13 Potasyum
  • 143,14 Kalsiyum
  • 132,05 A Vitamini
  • 3,26 C Vitamini
  • 31,38 Karbonhidrat

1 Gram Şekersiz Güllaç İçindeki Besinler

  • 0,17 Karbonhidrat
  • 0,04 Protein
  • 0,1 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,24 Sodyum
  • 2,3 Potasyum
  • 0,75 Kalsiyum
  • 0,7 A Vitamini
  • 0,02 C Vitamini
  • 0,17 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


ŞEKERSİZ GÜLLAÇ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0