Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası Kaç Kalori? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası Kaç Kalori? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yemek zararlı mı? faydalı mı? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası kaç kalori? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası kaç kalori, Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde 132,36 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yiyerek de alabiliyoruz. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde ortalama 221,15 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 25,09 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 198 mg kolesterol bulunmaktadır.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde 3,6 g olarak bulunuyor.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 1,19 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde 9,06 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yiyeceği de var. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 176,55 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Protein bulunuyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de 10,81 g Protein bulunuyor.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 74,85 mg sodyum bulunuyor. Peki Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yiyerek sodyum almış olursunuz.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde yaklaşık olarak 477,4 iu A Vitamini bulunur. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde 10,94 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçindeki Besinler

  • 25,09 Karbonhidrat
  • 10,81 Protein
  • 9,06 Yağ
  • 3,6 Lif
  • 198 Kolesterol
  • 74,85 Sodyum
  • 176,55 Potasyum
  • 132,36 Kalsiyum
  • 477,4 A Vitamini
  • 10,94 C Vitamini
  • 25,09 Karbonhidrat

1 Gram Peri'nin Ekmek Üstü Yumurtası İçindeki Besinler

  • 0,17 Karbonhidrat
  • 0,07 Protein
  • 0,06 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 1,32 Kolesterol
  • 0,5 Sodyum
  • 1,18 Potasyum
  • 0,88 Kalsiyum
  • 3,18 A Vitamini
  • 0,07 C Vitamini
  • 0,17 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


PERİ'NİN EKMEK ÜSTÜ YUMURTASI İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0