Pektin Çeşitleri Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Pektin Çeşitleri Kaç Kalori? Pektin Çeşitleri Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Pektin Çeşitleri Kaç Kalori? Pektin Çeşitleri Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Pektin Çeşitleri yemek zararlı mı? faydalı mı? Pektin Çeşitleri kaç kalori? Pektin Çeşitleri içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Pektin Çeşitleri içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Pektin Çeşitleri kaç kalori, Pektin Çeşitleri yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Pektin Çeşitleri gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Pektin Çeşitleri ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Pektin Çeşitleri ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Pektin Çeşitleri içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde 100,5 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Pektin Çeşitleri yiyerek de alabiliyoruz. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Pektin Çeşitleri yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde ortalama 9 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Pektin Çeşitleri içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde yaklaşık olarak 1,1 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Pektin Çeşitleri yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde 11,1 g olarak bulunuyor.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde yaklaşık olarak 0,15 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Pektin Çeşitleri tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Pektin Çeşitleri içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde 0,21 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Pektin Çeşitleri içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Pektin Çeşitleri yiyeceği de var. Pektin Çeşitleri içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde yaklaşık olarak 48,75 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Pektin Çeşitleri içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Pektin Çeşitleri tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Protein bulunuyor. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Pektin Çeşitleri dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Pektin Çeşitleri içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde de 0,68 g Protein bulunuyor.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Pektin Çeşitleri ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri içerisinde yaklaşık olarak 1,5 mg sodyum bulunuyor. Peki Pektin Çeşitleri içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Pektin Çeşitleri yiyerek sodyum almış olursunuz.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Pektin Çeşitleri İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Pektin Çeşitleri içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Pektin Çeşitleri içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Pektin Çeşitleri yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Pektin Çeşitleri içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Pektin Çeşitleri içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Pektin Çeşitleri içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Pektin Çeşitleri İçindeki Besinler

  • 1,1 Karbonhidrat
  • 0,68 Protein
  • 0,21 Yağ
  • 11,1 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 1,5 Sodyum
  • 48,75 Potasyum
  • 100,5 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 1,1 Karbonhidrat

1 Gram Pektin Çeşitleri İçindeki Besinler

  • 0,07 Karbonhidrat
  • 0,05 Protein
  • 0,01 Yağ
  • 0,74 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,1 Sodyum
  • 3,25 Potasyum
  • 6,7 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,07 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


PEKTİN ÇEŞİTLERİ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0