Kuru Bakla (Pişmiş) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Kuru Bakla (Pişmiş) Kaç Kalori? Kuru Bakla (Pişmiş) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kuru Bakla (Pişmiş) Kaç Kalori? Kuru Bakla (Pişmiş) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kuru Bakla (Pişmiş) yemek zararlı mı? faydalı mı? Kuru Bakla (Pişmiş) kaç kalori? Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Kuru Bakla (Pişmiş) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Kuru Bakla (Pişmiş) kaç kalori, Kuru Bakla (Pişmiş) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Kuru Bakla (Pişmiş) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Kuru Bakla (Pişmiş) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Kuru Bakla (Pişmiş) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde 27,3 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Kuru Bakla (Pişmiş) yiyerek de alabiliyoruz. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Kuru Bakla (Pişmiş) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde ortalama 64,35 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 7,54 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Kuru Bakla (Pişmiş) yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde 7,88 g olarak bulunuyor.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 1,43 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Kuru Bakla (Pişmiş) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde 0,5 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Kuru Bakla (Pişmiş) yiyeceği de var. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 250,9 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Kuru Bakla (Pişmiş) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Protein bulunuyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Kuru Bakla (Pişmiş) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de 7,21 g Protein bulunuyor.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Kuru Bakla (Pişmiş) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 2,6 mg sodyum bulunuyor. Peki Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Kuru Bakla (Pişmiş) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 1,95 iu A Vitamini bulunur. Kuru Bakla (Pişmiş) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Kuru Bakla (Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Kuru Bakla (Pişmiş) yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde 0,21 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Kuru Bakla (Pişmiş) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Kuru Bakla (Pişmiş) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Kuru Bakla (Pişmiş) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Kuru Bakla (Pişmiş) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Kuru Bakla (Pişmiş) İçindeki Besinler

  • 7,54 Karbonhidrat
  • 7,21 Protein
  • 0,5 Yağ
  • 7,88 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 2,6 Sodyum
  • 250,9 Potasyum
  • 27,3 Kalsiyum
  • 1,95 A Vitamini
  • 0,21 C Vitamini
  • 7,54 Karbonhidrat

1 Gram Kuru Bakla (Pişmiş) İçindeki Besinler

  • 0,12 Karbonhidrat
  • 0,11 Protein
  • 0,01 Yağ
  • 0,12 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,04 Sodyum
  • 3,86 Potasyum
  • 0,42 Kalsiyum
  • 0,03 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,12 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KURU BAKLA (PİŞMİŞ) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0