Karpuz Suyu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Karpuz Suyu Kaç Kalori? Karpuz Suyu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karpuz Suyu Kaç Kalori? Karpuz Suyu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karpuz Suyu yemek zararlı mı? faydalı mı? Karpuz Suyu kaç kalori? Karpuz Suyu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Karpuz Suyu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Karpuz Suyu kaç kalori, Karpuz Suyu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Karpuz Suyu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Karpuz Suyu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Karpuz Suyu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Karpuz Suyu içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Karpuz Suyu içerisinde de var. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde 22 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Karpuz Suyu yiyerek de alabiliyoruz. Karpuz Suyu içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Karpuz Suyu yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde ortalama 80 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Karpuz Suyu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Karpuz Suyu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Karpuz Suyu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Karpuz Suyu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde yaklaşık olarak 17,57 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Karpuz Suyu içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Karpuz Suyu içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Karpuz Suyu içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde yaklaşık olarak 0,77 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Karpuz Suyu tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Karpuz Suyu içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Karpuz Suyu içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Karpuz Suyu içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde 0,32 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Karpuz Suyu içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Karpuz Suyu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Karpuz Suyu yiyeceği de var. Karpuz Suyu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde yaklaşık olarak 270 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Karpuz Suyu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Karpuz Suyu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Karpuz Suyu içerisinde Protein bulunuyor. Karpuz Suyu içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Karpuz Suyu dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Karpuz Suyu içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Karpuz Suyu içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde de 1,08 g Protein bulunuyor.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Karpuz Suyu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Karpuz Suyu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde yaklaşık olarak 2 mg sodyum bulunuyor. Peki Karpuz Suyu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Karpuz Suyu yiyerek sodyum almış olursunuz.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Karpuz Suyu içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Karpuz Suyu içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde yaklaşık olarak 64 iu A Vitamini bulunur. Karpuz Suyu tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Karpuz Suyu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Karpuz Suyu içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Karpuz Suyu yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu içerisinde 7,19 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Karpuz Suyu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Karpuz Suyu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Karpuz Suyu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Karpuz Suyu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Karpuz Suyu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Su Bardağı (200 ml lik) Karpuz Suyu İçindeki Besinler

  • 17,57 Karbonhidrat
  • 1,08 Protein
  • 0,32 Yağ
  • 0 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 2 Sodyum
  • 270 Potasyum
  • 22 Kalsiyum
  • 64 A Vitamini
  • 7,19 C Vitamini
  • 17,57 Karbonhidrat

1 Gram Karpuz Suyu İçindeki Besinler

  • 0,09 Karbonhidrat
  • 0,01 Protein
  • 0 Yağ
  • 0 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,01 Sodyum
  • 1,35 Potasyum
  • 0,11 Kalsiyum
  • 0,32 A Vitamini
  • 0,04 C Vitamini
  • 0,09 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KARPUZ SUYU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0