Amasya Yöresine Özgü Keşkek Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Amasya Yöresine Özgü Keşkek Kaç Kalori? Amasya Yöresine Özgü Keşkek Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek Kaç Kalori? Amasya Yöresine Özgü Keşkek Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek yemek zararlı mı? faydalı mı? Amasya Yöresine Özgü Keşkek kaç kalori? Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Amasya Yöresine Özgü Keşkek içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek kaç kalori, Amasya Yöresine Özgü Keşkek yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Amasya Yöresine Özgü Keşkek gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Amasya Yöresine Özgü Keşkek ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Amasya Yöresine Özgü Keşkek ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde 64,73 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Amasya Yöresine Özgü Keşkek yiyerek de alabiliyoruz. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Amasya Yöresine Özgü Keşkek yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde ortalama 727,62 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 47,35 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 88,17 mg kolesterol bulunmaktadır.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Amasya Yöresine Özgü Keşkek yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde 10,78 g olarak bulunuyor.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 5,58 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Amasya Yöresine Özgü Keşkek tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde 44,35 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Amasya Yöresine Özgü Keşkek yiyeceği de var. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 719,76 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Protein bulunuyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Amasya Yöresine Özgü Keşkek dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de 32,96 g Protein bulunuyor.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Amasya Yöresine Özgü Keşkek ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 1460,91 mg sodyum bulunuyor. Peki Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Amasya Yöresine Özgü Keşkek yiyerek sodyum almış olursunuz.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde yaklaşık olarak 37,85 iu A Vitamini bulunur. Amasya Yöresine Özgü Keşkek tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Amasya Yöresine Özgü Keşkek yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde 2,93 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Amasya Yöresine Özgü Keşkek yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Amasya Yöresine Özgü Keşkek içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçindeki Besinler

  • 47,35 Karbonhidrat
  • 32,96 Protein
  • 44,35 Yağ
  • 10,78 Lif
  • 88,17 Kolesterol
  • 1460,91 Sodyum
  • 719,76 Potasyum
  • 64,73 Kalsiyum
  • 37,85 A Vitamini
  • 2,93 C Vitamini
  • 47,35 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçindeki Besinler

  • 2,84 Karbonhidrat
  • 1,98 Protein
  • 2,66 Yağ
  • 0,65 Lif
  • 5,29 Kolesterol
  • 87,65 Sodyum
  • 43,19 Potasyum
  • 3,88 Kalsiyum
  • 2,27 A Vitamini
  • 0,18 C Vitamini
  • 2,84 Karbonhidrat

1 Gram Amasya Yöresine Özgü Keşkek İçindeki Besinler

  • 0,19 Karbonhidrat
  • 0,13 Protein
  • 0,18 Yağ
  • 0,04 Lif
  • 0,35 Kolesterol
  • 5,84 Sodyum
  • 2,88 Potasyum
  • 0,26 Kalsiyum
  • 0,15 A Vitamini
  • 0,01 C Vitamini
  • 0,19 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


AMASYA YÖRESİNE ÖZGÜ KEŞKEK İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0