Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Fragmanı İzle! Yüzüklerin Efendisi Ne Zaman? Lotr'daki Zenci ELF..

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Fragmanı İzle! Yüzüklerin Efendisi Ne Zaman? Lotr'daki Zenci ELF..
YAYIN TARİHİ: 11.02.2022 11:35:00

Yüzükleri Efendisi filmi yayınlandığı zaman büyük bir ses getirmişti ve Oscar üstüne Oscar kazanmıştı. Şimdi ise Amazon Prime tarafından yapılarak dizi olarak ekrana gelecek. İkinci Çağ'da geçecek olan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzüklerine ait beklenilen tanıtım videosu geldi. Dünya çapında şimdiye kadar oluşturulan en pahalı bütçeli dizisi olacak olan Yüzüklerin Efendisi'nde Yüzüklerin dövülmesi, Karanlık Lord Sauron'ın Yükselişi ilk sezonda yer alacak. Diziye harcanan paranın geri kazanılması amacıyla üreticiler kolları sıvadı. Peki Yüzükleri Efendisi ne zaman? Lotr'daki Zenci ELF kimdir?

Dünyanın bu zamana kadar en fazla satılan ikinci kitap serisi olan Yüzüklerin Efendisi, 2001 senesinde film olarak çekilmişti. Gişe rekorları kıran filmlerden sonrada şimdi de ekranlara dizi olarak dönüyor.  Bu anlamda Amazon Studios, dizi versiyonu amacıyla hazırlıkları tamamlandı. Peki Yüzükleri Efendisi ne zaman? Lotr'daki Zenci ELF kimdir?

YÜZÜKLERİ EFENDİSİ DÜNYANIN EN PAHALI DİZİSİ 

Senelerdir herkes tarafından takdir edilen filmler olan Yüzüklerin Efendisi, bilindiği gibi hasılat rekorları kırmıştı. Bu başarının sonrasında ekranlara dizi olarak gelmeye hazırlanan seri amacıyla hayranlar gün sayıyor. Yeni Zelanda'da çekimleri tamamlanan endeksin seyirciyle buluşacağı tarih belli oldu. Yalnızca bir sezon amacıyla 465 milyon dolarlık dev bir bütçeyle çekilen endeksin gösterim tarihi, hayranlar doğrultusundan merak hususu oldu.

YÜZÜKLERİ EFENDİSİ NE ZAMAN?


Gelen verilere göre; Yüzüklerin Efendisi 2 Eylül 2022 tarihinde ekranda olacak. 


YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: GÜÇ YÜZÜKLERİ FRAGMANI İZLE 


 

Yeni Zelanda Ekonomik Kalkınma ve Turizm Bakanı Stuart Nash, Yeni Zelanda'da bu kadar bütçeyle oluşturulan bu çalışma amacıyla olabildiğince heyecanlı olduğunu ifade eden açıklamalarda bulundu. Nash, heyecanını "Bu olağanüstü; aslında de bu, şimdiye kadar yapılmış en büyük televizyon dizisi olacak" sözleriyle söyledi. 


5 sezon olarak çekilecek olan dizi ile ilgili şimdilik duyurulmamış çoğu sürpriz yer alıyor. Rekor kırmaya gelen endeksin görüşmeleri 2017 senesinde başlanmıştı. Gözlerden uzak bilhassa de basına sızdırılmadan gelişen çekimler ise geride bıraktığımız yıl Şubat ayında çekilmeye başladı. 



LOTR'DAKİ ZENCİ ELF...

Lotr'daki Zenci ELF sosyal medyada gündem oldu. Özellikle ekşi sözlükte çok sayı da yorum dikkatleri çekti. 

-----

Adam kitaplardan uyarlama yapıyor, telifini ödemiş, öyle bir yorumda bulunmuş. bu uyarlamada elflerin ışıl ışıl parlayan tenleri varmış işte. ne fark eder beyazmış, siyahmış. adı üzerinde fantastik edebiyat. Kaldı ki elfler tolkien’in tekelinde değil. noel babanın elfleri de götten bacaklı, yeşil giyinen çirkin yaratıklar… her yazan çizen kendine göre yorumluyor işte. nedir bu muhafazakarlık?


---

Eserin bizzat kendisini okudum sevdim, eğlendim, bir daha okudum, yine eğlendim. yani, esrin orjinalinden alınacak bütün keyfi aldım. bu nokta itibariyle, eser hakkında yapılan bütün diğer film, dizi vs. yapımları yalnızca sevdiğim bir eserin üzerine türetilen, olsa da olur, olmasa da olur çerçevesinde yapımlar olarak algılıyorum ve kendi içinde ayrı bir mantıkla değerlendiriyorum. kısaca zenci elf, lgbti+ cüce filan beni pek de ilgilendirmiyor. zira seyrettiğim şeyi hiçbir noktada orjinal eserle ne bağdaştırmaya, ne de yarıştırmaya ihtiyaç duymuyorum. orijinalle uyumluluğuna siz çok takılıyorsanız, olmazsa olmazınızsa, izlemeyin aq ya. ya da yüzüklerin efendisi uyarlaması diye izlemeyin. başka bir fantazi dünyası diye izleyin. zaten %100 uyumluluğun tolkien vakfının sandığınız kadar zikinde olduğunu sanmıyorum. zira vakıf tolkien'in tüm eserlerinin kullanım haklarını 2 milyar usd'ye satışa çıkardı. alan firma zaten ileride gönlünce mına koyabilecek. o sebeple siz de çok dert etmeyin.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR