YKS Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık, Mimarlık Barajı Kalktı Mı? 2022 YKS Puan Hesaplama

YKS Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık, Mimarlık Barajı Kalktı Mı? 2022 YKS Puan Hesaplama
YAYIN TARİHİ: 12.02.2022 13:36:00

YKS Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık, Mimarlık Barajı Kalktı Mı? Sorusu milyonlarca üniversite adayı tarafından merak ediliyor. YKS sınavının AYT ve TYT oturumlarına katılacak olan milyonlarca adayı ilgilendiren çok mühim karar açıklandı. Alınan karara göre YKS sınavında baraj programı kaldırıldı.

Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi Eczacılık, Mimarlık barajı kalktı mı? AYT-TYT zamanı değişti mi? YKS soru adedi değişti mi? sorusu milyonlarca öğrenci doğrultusundan sorulmaya başlandı. ÖSYM doğrultusundan oluşturulan bildirimde YKS baraj puanı uygulamasının kalktığı açıklandı. Açıklamanın sonrasında öğrenciler hukuk fakültesi, tıp fakültesi ve eczacılık fakültesi baraj puanının kalkıp kalkmadığını incelemeye başladı. 


YKS HUKUK FAKÜLTESİ, TIP FAKÜLTESİ, ECZACILIK, MİMARLIK BARAJI KALKTI MI? 2022 YKS PUAN HESAPLAMA


Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek amacıyla lüzumlu olan en düşük başarı sırası şartı uygulanmaya devam edecek.

YKS PUANI NASIL HESAPLANACAK?


TYT imtihan puanının hesaplanması amacıyla Temel Matematik Testi ya da Türkçe Testinden 0,5 ya da daha çok ham puan almış olma koşulu uygulanmaya devam edecek.

TYT puanı olmayan ya da TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT ve/ya da YDT'ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA ve DİL puanları hesaplanmayacak.

SAY, SÖZ ve EA puan türündeki imtihan puanlarının hesaplanması amacıyla lüzumlu olan alakalı puan çeşidine dair AYT'deki iki testin en az birinden 0,5 ya da daha çok ham puan almış olma koşulu ile DİL puan türündeki imtihan puanının hesaplanması amacıyla lüzumlu olan Yabancı Dil Testinden 0,5 ya da daha çok ham puan almış olma koşulu uygulanmaya devam edecek. 

ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÜNİVERSİTE TERCİHİ NASIL YAPILACAK?


Özel beceri sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek amacıyla adayın TYT puanının hesaplanmış olması gerekiyor olup taban puan koşulu aranıp aranmamasına, aranacak ise en az kaç puan almış adayların başvurabileceklerine alakalı yükseköğretim kurumu karar verecek ve bunu basın-yayın organlarıyla adaylara duyuracak.

YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022;

Başlangıç:



18 Haziran, Cumartesi

Bitiş:

19 Haziran, Pazar






 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR