Whatsapp'tan Aile Yıkacak Yuva Dağıtacak İnanılmaz Özellik! Milyonlar Tetikte! Profil Fotoğrafı...

Whatsapp'tan Aile Yıkacak Yuva Dağıtacak İnanılmaz Özellik! Milyonlar Tetikte! Profil Fotoğrafı...
YAYIN TARİHİ: 8.01.2022 12:15:00

Bilindiği gibi Whatsapp mesajlaşma ugulaması ülkemizde ve dünyada çok yaygın şekilde kullanılıyor. Son zamanlarda ise Whatsapp yeniliklere ve güncellemelere ağırlık vermiş durumda. Bu bağlamda çoğu yeniliği ve hata güncellemesini kullanıma yayınlayan program geliştiricileri, iOS kullanıcıları amacıyla de yeni bir özelliği getirmeye hazırlanıyor. Daha evvel bu işletim sisteminde sohbetlerden ya da gruplardan yeni mesajlar alanlar, bildirim ekranında mesaj gönderen bireyin ya da grubun fotoğrafını göremiyordu. Buna çözüm getirilmesi hedefleniyor.

Yapılan güncellemelerle kullanıcılarına detaylı yenilikler yayınlayan Whatsapp, iOS amacıyla yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor. Uygulama geliştiricileri testlerde son aşamalara geldi.

WHATSAPP'TAN BAHSETME ÖZELLİĞİNE YENİLİK


Whatsapp uzun vakit evvel bahsetme özelliğini kullanıcılarının deneyimine sunmuştu. Bu bilhassa eş güdümlü yer aldığınız takımda @ sembolüyle bir bireyi etiketleyerek o şahıstan bahsedebilme fırsatı elde ediyorsunuz. Çoğunlukla çok bireyin yer aldığı gruplarda fonksiyonel olan bu özellik 'mesaj yanıtlama' özelliğine ek olarak sunuluyor.


WHATSAPP'TA PROFİL FOTOĞRAFI GÖRÜLECEK


WABetaInfo'da yer alan habere göre, program geliştiricileri gruplardan gelen yeni mesajlar ile sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini gerçekleştiren bir özelliği test ediyor. Fakat bu özelliğin iOS 15 API'lerini kullandığı ifade edildi. Yani yalnızca iOS 15'te yer alan beta kullanıcıları şuanlık buna erişebilecek.


WHATSAPP İLERLEYEN DÖNEMDE HERKESE SUNACAK

Android'de bu durumun biraz daha değişik işlediği ifade ediliyor. Halihazırda Android kullanıcıları gelen mesajlarda sistem bildirimlerinde profil fotoğrafını görüntüleyebiliyor. Şu anda test adımına sunulacak bu özelliğin gelişen dönemde daha geniş kitlelere de iletileceği belirtirken, konuyla alakalı tarih ya da resmi bir açıklamanın olmadığı ifade edildi.

WHATSAPP TELEFONUNA NASIL İNDİRİLİR?


Whatsapp'ı cep telefonunuza indirmek amacıyla ise İOS ya da Android marketler üstünden programlamayı indirin. İndirdikten sonra cep telefon numaranızı, adınızı, soyadınızı ve başka adımları doldurarak Whatsapp kullanmaya başlayabilirsiniz.

WHATSAPP'IN EN SEVİLEN ÖZELLİKLERİ


Whatsapp, hem Türkiye'de hem de dünya üstünde en süregelen sarfedilen anlık mesajlaşma programsıdır. Yaklaşık 10 sene evvel kurulan platform her geride bıraktığımız gün kendini yenileyerek kullanıcı miktarını arttırmayı başarmıştır. Milyonlarca birey şu an günlük iletişiminin büyük bir kısmını bu program üstünden sağlamaktadır.

Whatsapp'ta anlık mesajlaşabilir, görünümlü ya da sesli konuşabilir, arkadaşlarınıza dosyalar gönderebilirsiniz. Whatsapp'a giriş gerçekleştirmek amacıyla rastgele bir ücret ödemeniz ise gerekmez. Yalnızca internete bağlı olmanız yeterlidir.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR