Ve Netleşti! 0.87 Faizli Yapılandırma Mı Geliyor? 200.000 TL'lik Konut Kredisinde 56.000 TL Karı Var

Ve Netleşti! 0.87 Faizli Yapılandırma Mı Geliyor? 200.000 TL'lik Konut Kredisinde 56.000 TL Karı Var
YAYIN TARİHİ: 17.02.2022 09:40:00

Konut kredisi kullanarak ev almış ve kredi ödemesi yapan kişilerin sürekli olarak yeni faiz oranı ile yapılandırmaları incelemesi gerekmektedir. Daha yüksek oranlar ile faiz ödeyenler yeni faiz oranları üzerinden yapılandırma ile borçlarında azalma olacağını hesap etmektedir.

Konut kredisi alıp ödeme yapmakta olanların eğer ödedikleri miktar bir milyon liranın altında ise önceden 1,37 faizli kredi ödemesi yapılmaktaydı. Bu faiz 1,29 a indirilince olan faiz yapılandırılabilmektedir. Daha önce yapılandırma yapmayanlar için bu fırsat olmuştur. Böylece bütçenize uygun bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz. Kredi faizlerinin yeniden düşürülmesi durumunda, ev alan kişiler tarafından yeni faiz oranlarına göre yapılandırma talep etmeleri gerekecektir. Eğer hesaplanırsa 0.87 faizli yapılandırma yapılacak olursa alınan 200.000 liralık konut kredisinde ev sahibi lehine 56.000 lira civarında bir fark olacaktır. Böylece konut kredisi noktasında alternatif fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

0.87 Faiz Oranı Daha Önce Verilmişti!


Daha önceki yıllarda ev kredi faiz oranlarının geri çekilmesi gerçekleşmişti. Faiz oranlarının geri çekilmesi ile eskiden kredi olanlar ile yeni alacakların ödemeleri arasında büyük farklar oluştu. Bunun üzerine ev kredisini yüksek faiz ile alan kişiler mağdur duruma düştü.
Mağduriyetlerinin giderilmesi için başvuru halinde yüksek faiz oranı ile aldıkları krediler yeniden yapılandırıldı. Bu şekilde ödemelerinde büyük farklılıklar oldu ve bu durum yeni ev almış ve kredi ödeyen kişiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Oldukça rahatlamalarını sağladı. Aynı durum şimdi de söz konusudur. Yeni yapılandırmayı milyonlar beklemektedir.

Düşük Faizli Kredi Geliyor mu?


Düşük faiz ile ev kredilerinin verilmesi için ön şart Merkez Bankası faizleri olmaktadır. Merkez Bankası faizleri düşmeden yeni konut faizi düzenlemesi olması mümkün görünmemektedir. Bu yönde olacak faiz düşürülmesi sürekli beklenilmektedir.
Bu şekilde oluşacak bir durumda yeni ev alanların rahatlaması mümkün olacaktır. Kredi geri ödemelerinde epey büyük bir fark oluşacağım kesindir. Büyük bir kesim tarafından faizlerin düşmesi beklentisi artmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında düşük faizli kredi kullanmak istiyorsanız, farklı bankaların sunmuş olduğu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR