Ve beklenen oluyor! Tüm illerde geri getiren vatandaşa para verilecek! A101, ŞOK ve BİM'de artık...

Ve beklenen oluyor! Tüm illerde geri getiren vatandaşa para verilecek! A101, ŞOK ve BİM'de artık...
YAYIN TARİHİ: 26.11.2021 23:03:00

Çevresel atıklarla ilgili yeni bir karar alındı ve 2022 itibariyle başlıyor. Artık plastik, kağıt vb. ürünleri geri getirene depozito uygulaması ile para verilecek.

Tüm illerde geri getiren vatandaşa para verilecek! Ve beklenen oluyor! A101, ŞOK ve BİM'de artık... Bir süredir gündemde konuşulan depozito uygulaması 2022 yılının ilk günüyle start alıyor. Projeyle plastik, cam, pet, içecek şişeleri gibi ürünleri getirene para ödemesi yapılacak. 81 ilde çalışmalar başladı. Depozito sistemiyle tüketici ürünün fiyatı dışındaki ücreti alabilmesi için çeşitli noktalara gönderilecek.



GELECEK YIL BAŞLIYOR

Depozito uygulaması 2022 yılında başlıyor. Projeyle plastik, cam, pet, içecek şişeleri, metal ürünler kapsam altına alınacak. Vatandaş parasını almak üzere kurulan alanlara yönlendirilecek.

KATKISI BÜYÜK OLACAK


1 Ocak 2022 itibariyle başlayacak olan sistemle ekonomiye 1.5 milyar lira katkı sağlanacak.

İADE NOKTALARI OLUŞTURULACAK

81 ilde depozito iade noktaları oluşturularak ürün kapları toplanacak. İlk olarak plastik, cam, pet, içecek şişeleri gibi ürünler proje kapsamına dahil edilecek.



BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum uygulama hakkında "İlk önce metal cam ve pet şişelerin, bu ürünlerin sisteme dahil edilmesi için çalışmalarımızı başlattık. 2022 haziran ayında da vatandaşlarımız artık bu geri dönüştürebileceğimiz cam, metal ve pet, plastik atıkları depozito sistemi çerçevesinde, bizim iade noktalarımıza götürecekler ve orada depozito ücretlerini almak suretiyle üretime, istihdama, geri dönüşme katkı sağlayacaklar." dedi.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR