Vatandaşın Tüyleri Diken Diken Oldu! Dolar Öngörüsü Korkuttu! “Bir Gece Yarısı Dolar 21 TL’yi..''

Vatandaşın Tüyleri Diken Diken Oldu! Dolar Öngörüsü Korkuttu! “Bir Gece Yarısı Dolar 21 TL’yi..''
YAYIN TARİHİ: 5.02.2022 15:22:00

Peş peşe açıklama yapıldı. Dolar kuru tahmini vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 senesi Ocak Ayı ayı enflasyon verilerini paylaşmasının ardından, dolar kuruna ve enflasyona dair öngörüler de gelmeye başladı. Ekonomist Selçuk Geçer de dolar kuru tahminlerini paylaştı. Selçuk Geçer “Bir gece yarısı dolar 20 liranın üzerine çıkacak” diyerek dikkatleri çekti.

Dolar uzmanı ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili vatandaşların tüylerini diken diken eden bir açıklama paylaştı. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

“BİR GECE YARISI DOLAR 21 TL’Yİ..''

Selçuk Geçer, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasından sonra dolar kuru tahminlerini paylaştı. Ünlü ekonomist, söz hususu tahminlerinde ilk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dile getirdiği “Enflasyonda Nisan’da doruk yapacak” sözlerini hatırlattı. Bunun üstüne tahminlerini paylaşan Selçuk Geçer “Demek ki Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yüksek enflasyona maruz kalacağız. AK Parti olası olduğunda baskılamaya devam edecek” sözlerini dile getirdi. Selçuk Geçer, hükümetin “Yüksek enflasyonumuz var ama dolar yükselmiyor” kuramını uygulamaya çalışacağını, bu yapılırken de kırılganlıkların artacağını öne sürdü.




Selçuk Geçer dolar kuru ile alakalı ön görü açıklamalarında “Dolar 13,50 lira seviyesinde gözüküyor ama ne yazık ki gelecek zamanlarda yükselmeye devam edecek. Keşke serbest bıraksalar, patlamaya maruz kalmadan ismim ismim yükselse de piyasalar bozulmasa…” sözlerini dile getirdi. Dolarda agresif yükselme görüldüğünde piyasada enflasyonist etkinin arttığını ifade eden Geçer, doların geri gelmesi halinde da enflasyonist etkinin kalıcı olduğunu belirtti. Geçer buna misal olarak da doların 18 TL seviyesinden 13 TL oranına çekilmesini fakat fiyatların geri gelmemesini işaret etti.


Açıklamalarında “Dolar baskılanmaya devam ederse bir gece yarısı doların agresif bir şekilde 20 TL’nin üzerine çıkacağını göreceğiz” sözlerini dile getiren Geçer, AK Parti’nin 2017-2018 zamanlarında uygulamaya başladığı hatalı politikaların da sürdüğünü ifade etti. Sözlerinde “Ara ara ekonomik kriz yaşıyoruz” ifadelerine yer veren Geçer, “Yaz aylarında normal koşullarda besin fiyatlarında düşüş olur. Bu sene beklentiye girmeyin” sözlerini dile getirdi.

NOT: HABERİMİZ KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR 



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER