Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası Kolay Emeklilik İmkanı! Cazip Ödeme Avantajları, Büyük Kampanya!

Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası Kolay Emeklilik İmkanı! Cazip Ödeme Avantajları, Büyük Kampanya!
YAYIN TARİHİ: 10.08.2021 23:01:00

Erken emeklilik fırsatından yararlanmak isteyenlerin sayısı artıyor. Kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Erken emeklilik şartları nelerdir? Hangi bankalar erken emeklilik için olanak sağlıyor?

Milyonlarca vatandaş yılllarca alın teri dökerek çalışımanın ardından emekli olacakları günün hayalini kurmaya devam ediyor. Kamu bankaları tarafından sürekli destek kampanyaları başlatılırken, sunulan bu kampanya dikkat çekti ve büyük ilgi gördü. Gerçekleştirilen yapılandırma yasası ile vatandaşın yüzü gülmeye başladı.

Bağ-Kur'lu vatandaş prim borçlarını yapılandırma ya da geçmişte dondurulan günlerini hesaplı şekilde kullanabilme imkanı sağlanmıştır. Bu kapsamda da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Kamu bankaları, Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank arasında emekli olabilecek sigortalılara yönelik 'kredi işbirliği protokolü' imzalanmıştır.

PRİM BORÇLARINI YAPILANDIRMA İMKANI!

Devreye alınan kampanya kapsamında Bağ-kur'lu vatandaşa prim borçlarında yapılandırma imkanı ya da geçmişte dondurulan günlerini hesaplı şekilde ihya imkanı sağlanmıştır.

Bu durumla beraber pek çok Bağ-kur'lu vatandaş için emekliliğin yolu açılırken ayrıca yeni bir kolaylık daha devreye alınmıştır.

Sağlanan bu imkanlardan yararlanarak emekli olmayı düşünen fakat nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşa kredi fırsatı sağlanmaktadır.

KAMU BANKALARINDAN DESTEK!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aralarında gerçekleştirilen anlaşma ile beraber emekli olmayı düşünen sigortalı vatandaşa yönelik olarak aralarında "kredi işbirliği protokolü" imzalanmıştır.


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Yılmaz tarafından, yapılandırılmış olan borçlarının ödemesi durumunda sigortalılara aylık bağlanabileceği, ödeme güçlüğü çekmeksizin banka kredisi sağlanarak emeklilik imkanı sunulacağı açıklaması yapılmıştır.

EMEKLİLİK HAKKINA KAVUŞMAK İÇİN!

Devreye alınmış olan bir önceki yapılandırma düzenlemesi kapsamında imzalanan protokol ile beraber yaklaşık olarak 16.500 vatandaşın kredi kullanarak emeklilik hakkına kavuştuğuna vurgu yaparak, "Yeni protokol ile kredi kullanarak emekli olabilecek durumda yaklaşık 32 bin sigortalımız bulunmaktadır" açıklaması yapılmıştır.

BU İMKANDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Erken emeklilik fırsatından birikmiş prim borcunun ödemesi durumunda 4/B'den yani Bağ-kur kapsamında yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, yararlanabileceklerdir.

BAĞ-KUR prim borcu olanların, ödemesi durumunda 4/A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, erken emeklilik fırsatından yararlanabileceklerdir.

Ayrıca yararlanmak için, primini kendi ödeyenler denilen Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar (tarımda, taksi-dolmuşta çalışanlar), yararlanabileceklerdir.

Hizmet borçlanmasından dolayı yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, yararlanabileceklerdir.

Geçmiş dönemde durdurulan hizmet sürelerini ihya etmek isteyenler. yararlanabileceklerdir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER