Ukrayna'da Hangi Türkler Ne Kadar Yaşıyor! Ukrayna'da Ne Kadar Türk Yaşıyor? Ukraynalılar Türk Mü?

Ukrayna'da Hangi Türkler Ne Kadar Yaşıyor! Ukrayna'da Ne Kadar Türk Yaşıyor? Ukraynalılar Türk Mü?
YAYIN TARİHİ: 28.02.2022 10:30:00

​Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Ve merak edilen sorular ise gündemde. Ukrayna'da Hangi Türkler Ne Kadar Yaşıyor! Ukraynalılar Türk Mü? Ukrayna'da Ne Kadar Türk Yaşıyor? Sorusu merak ediliyor. Ukrayna son nüfus sayımına göre; 130’dan çok milliyetten ve etnik gruptan insanlar yaşamaktadır. Yerli halkları olan Ukraynalıların yanı sıra Kırım yarımadası kökenli Kırım Tatarları, Karaylar, Kırımçaklar ile Gagauzlar vardır.

​​​​Birçok insan Ukrayna’yı yalnızca iki yerli halktan oluştuğunu sanmaktadır. Fakat Ukrayna’da yaşamakta olan üç benzersiz ulus daha vardır. Ukrayna’daki başka etnik kümeler ise yerel azınlıklardır. Yani, kendi etnik vatanı ya da Ukrayna dışında yerel oluşumları olan uluslerin diasporası. Batıda Macarlar, Romenler ve Polonyalılar yaşıyor; Güney ve orta bölgelerde Kırım Tatarları, Bulgarlar ve Moldovalılar, doğuda Ruslar yaşamaktadır. Peki, Ukraynalılar Türk Mü? Ukrayna'da Hangi Türkler Yaşıyor! Ukrayna'da Ne Kadar Türk Yaşıyor?
 

Bayraktar TB2 SİHA Rus Tanklarını Böyle Havaya Uçurdu! 

SON DAKİKA: TÜRKİYE BOĞAZLARI KAPATTI MI? 

Türkiye'nin Boğazları Kapatması Haberi İçin Tıklayınız

SON DAKİKA: TÜRKİYE BOĞAZLARI KAPATTI MI? 

UKRAYNALILAR TÜRK MÜ? UKRAYNA'DA HANGİ TÜRKLER YAŞIYOR! UKRAYNA'DA NE KADAR TÜRK YAŞIYOR?


Karaylar, Karayit Yahudiliğinin Türkçe konuşan üyelerindendir. Karayların kökeni ile alakalı iki anlatım vardır. İlki ve en süregelen olanı, Karayit inancına sahip Türkler oldukları söylenmektedir.


Kırımçaklar, Ortodoks Yahudiliğin Türkçe konuşan temsilcileridir. Kırım Tatar dilinin değiştirilmiş bir formu olan Kırımçak dilini konuşmaktadırlar.



Gagauzlar, Doğu Ortodoks Hristiyanlığının Türkçe konuşan temsilcileridir. XIV yüzyıldan beri güney Moldova’da (Gagauzya, Taraclia Bölgesi, Besarabya Bölgesi) ve güneybatı Ukrayna’da (Bucak bölgesi) yaşadılar.

Gagavuzların kökeniyle alakalı en süregelen anlatımlardan birisi, atalarının Türk göçebeleri olmasıdır: Oğuzlar, Peçenekler ve Kumanlar.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR