Ukrayna Lideri Zelenski'nin Eşi Kimdir? Zelenski'nin Eşi Olena Zelenska İçin İnanılmaz Tesadüf

Ukrayna Lideri Zelenski'nin Eşi Kimdir? Zelenski'nin Eşi Olena Zelenska İçin İnanılmaz Tesadüf
YAYIN TARİHİ: 2.03.2022 09:34:00

Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna son zamanlarda dünyanın en mühim gündem maddelerinden Biri durumuna dönüştü. Ukrayna seçilmeden evvel her vatandaşın kuşku ile baktığı Zelenskiy de vatanının başından hiçbir yere ayrılmadı. Komedyenlikten devlet başkanlığına kadar artan ve şu anda dik duruşu ile bütün dünyanın gıpta ile takip ettiği Zelenski’nin eşi First Lady’si Olena Zelenska da dünya gündeminde. Peki, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin eşi kim? Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska kimdir?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi bütün dünyanın gündeminde ki ısısını korurken Putin’in hedefinde Zelenski ve ailesi yer alıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin eşi Olena Zelenska herkes doğrultusundan merak ediliyor. Ukrayna lideri Zelensky’nin eşi kimdir? Putin’in hedefinde Ukrayna'nın First Lady'si olena zelenska mı var?

UKRAYNA LİDERİ ZELENSKİ'NİN EŞİ KİMDİR?


Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin eşi Olena Zelenska 44 yaşında ve Mimarlık Fakültesi mezunu. Fakat Mimarlık yapmayan Olena, eşinin televizyon amacıyla hazırlanan gülünç şovları ve uygulamaları ile eş güdümlü dizilerinin yazarlığını gerçeklştirmeyi tercih etti. Eşinin politikaya atılma kararını çok istemese de karar kesinleşince yanısıra olmayı ihmal etmeyen Olena, Aynı vakitte İki çocuk annesi. First Lady olduktan sonra Başarılı bir şekilde Çalışmalarına devam eden Olena, Ukrayna halkı doğrultusundan da çok seviliyor.

ZELENSKİ'NİN EŞİ OLENA ZELENSKA İÇİN İNANILMAZ TESADÜF

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Ukrayna bayrağı ekleyen Olena Zelenska, “Sevgili halkım! Ukraynalılar! Bugün hepinize bakıyorum. Televizyonda, sokaklarda, internette gördüğüm herkese." notunu düştü. Olena Zelenska sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın devamında ise "Biz çok büyükte bir orduyuz. Ve bugün ne ağlıyorum ne korkuyorum" diyen Olena "Sakin ve itimat doluyum. Çocuklarım yüzüme bakıyor. Onlarlayım, eşimin yanısırayım. Ve sizlerleyim. Sizi seviyorum. Ukrayna’yı seviyorum.” ifadelerini kullandı.


Olena Zelenska gerçekten 1978 senesinde o devre Sovyetler Birliği'nin bir parçası olan Kryvyi Rih’de dünyaya geldi. Bölgede o vakitler Rusça konuşuluyordu. Esasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky de o devreler habersiz bir şekilde eşiyle aynı yerde aynı senede dünyaya geldi. Hatta çift aynı okullara gitti ve çoğu ortak arkadaşları da var. Olena ve Zelensky üniversite eğitimine başladıktan sonra tanıştı. O vakitler Zelensky hukuk fakültesinde okurken Olena ise Mimarlık fakültesinde okuyordu. Çift üniversite senelerinde başlayan aşklarını 8 sene süresince sevgili olarak devam ettirirken 2003 senesinde ise dünya evine girdi. Eşinin çok ünlü bulunduğu devrelerde de hep spot ışıklarından uzak kalmayı tercih eden Olena, eşi devlet başkanı seçildikten sonra da çalışmalarını çocuk hakları ve bayan hakları tarafında devam ettirdi.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR