Borçları Ve Faturaları Devlet Ödüyor! TC Kimlikle PTT Şubelerine Gidene Elden Elden Veriliyor!

Borçları Ve Faturaları Devlet Ödüyor! TC Kimlikle PTT Şubelerine Gidene Elden Elden Veriliyor!
YAYIN TARİHİ: 7.01.2022 09:54:00

​Devletten yardım ya da destek alabilmek isteyenlerin ilk olarak yapması gereken şey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları vasıtasıyla müracaat işlemlerini başlatmasıdır. Yapılan yardımlar arasında besin yardımı, fatura desteği ve yakacak yardımı yer alabilmektedir. Başvurusunu yapan vatandaşlara ise kısa vakit içerisinde dönüş yapılmaktadır. Fatura yardımı ödemesi ise PTT'den anında yapılıyor. Başvurunuz onayladığı takdirde TC Kimlik kartınızla PTT şubesine gidip desteği alabilirsiniz.

Koronavirüs pandemisi evveli ve ardından devletin yardım etmeye muhtaç vatandaşlara sunmuş olduğu destek ödemelerine başvurular basitçe yapılmaktadır. Bu desteklerden birisi elektrik faturası ödeme desteğidir. İşte yardım ile ilgili bilgi


 

İLK YAPILMASI GEREKEN...


Öncelikle ilk yapmanız gerekenlerden birisi e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru işlemlerini tamamlamanızdır.
2019 yılında başlayan fatura yardımı ödeme desteği de verilen destekler kapsamındadır. Başvurunuz onaylanması durumunda PTT şubesinden TC Kimlik kartınızla giderek ödemenizi derhal alabilirsiniz. 

KAÇ TL DESTEK VERİLİYOR?


2022 yılında açıklanan tutara göre 137 TL olarak duyurulmuştur. Ancak bu tutar fatura zammına göre değişiklik de göstermektedir.

KİMLERE FATURA DESTEĞİ VERİLİR?


- İhtiyaç sahibi kimselere,

- Hane başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir.

PTT'DEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?


Aynı zamanda başvurunuzu PTT şubesinden de tamamlayabilirsiniz. Başvurunuz onaylandığı an faturanızdan destek verilen kısım düşürülecektir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR