SYDV, SGK, VGM, İŞKUR Günlük 106 TL, 180 TL Bir Kerelik 1100 TL, Aylık 1440 TL Destekleri Açıklandı

SYDV, SGK, VGM, İŞKUR Günlük 106 TL, 180 TL Bir Kerelik 1100 TL, Aylık 1440 TL Destekleri Açıklandı
YAYIN TARİHİ: 7.03.2022 10:17:00

Yaşam şartlarının ağırlaşması ve hastalık salgını yüzünden eşi olmayan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan, eşini kaybetmiş kadınların yaşam şartları zorlaşmaya başlamıştır. Bu durumu düzeltmek amacı ile çeşitli kurum ve vakıflar tarafından yardımlar başlamıştır. Evini geçindirmek zorunda olan kadınların faydalanması için e devlet üzerinden başvuruları gerekmektedir.

Aile Bakanlığı bu durumdaki kadınlar için nakit ödemelerin 2022 yılında da yapılacağını bildirdi. Bu şartlara uygun olmak için bir gayrimenkul kirası ya da maaşı olmamak, herhangi başka bir geliri de olmaması gerekmektedir. Bu şekilde destek ödemeleri sağlanacak ve ailelerin rahatlaması sağlanacaktır. Aynı zamanda meslek edindirme kursları ve kurs esnasında ödenecek tutarlar da belirlendi. Aynı zamanda Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından da aylık alma olanağı bulunmaktadır.

Günlük Kurs Ücretinden Faydalanmak


Yurdun çeşitli yerlerinde açılan ve meslek edindirmeyi sağlayan kurslara katılımcı olan kadınlara da belli bir ücret öğrencilikleri esnasında ödenmektedir. Bu şekilde hem bir meslek sahibi olup hem de bu esnada gelir kazanmak mümkün olmaktadır.
İŞKUR aracılığı ile yapılan İş Başı Eğitim Kurslarına katılımcı olan kadınlara günlük olarak 163 lira ödeme yapılmaktadır. Eğer İŞKUR Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kadınlara da zaruri gider ödemesi adı altında kurs sonunda ödemeler yapılmaktadır. Kurs sonunda belli oranda iş garantisi de vardır. Bu da hanımların hizmetine açılmıştır. Bu kurslara katılımcı olabilmek için İŞKUR başvurusu gerekmektedir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından eşini kaybetmiş, tek başına yaşayan hanımlara düzenli yardımlar yapmaktadır. Bu yardımların bir kısmı nakit bir kısmı da yiyecek yardımı şeklinde yapılmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğünden başvuru ve şartların uygun olması halinde muhtaç aylığı da alınabilmektedir. Bu şekilde kadınlar ve aileler desteklenmeye çalışılmaktadır. İş ve geçim olanakları sağlanmaktadır.

Şayet siz de destek almak istiyorsanız, mutlaka sosyal yardımlaşma konusunda hizmet sunan vakıflarla ve diğer kurumlarla iletişime geçmelisiniz. Böylece pek çok farklı desteğe pratik bir şekilde erişme olanağına da sahip olursunuz.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR