Süleyman Soylu Son Dakika Görevden Alındı Mı? Süleyman Soylu İstifa Mı Etti? Kabine Değişikliği...

Süleyman Soylu Son Dakika Görevden Alındı Mı? Süleyman Soylu İstifa Mı Etti? Kabine Değişikliği...
YAYIN TARİHİ: 11.02.2022 10:39:00

Süleyman Soylu son dakika görevden alındı mı? Sorusu merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısının sonrasında ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün istifasının sonrasında yerine atanan Bekir Bozdağ ile ilgili açıklama yapmış ve kabine farklılığı sinyali vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrultusundan oluşturulan açıklamaların sonrasında politika kulisleri bir anda hareketlenmeye başlarken dün kulislere bomba gibi düşen yeni iddialara gündemi salladı. Peki Süleyman Soylu görevden alındı mı? Süleyman Soylu istifa mı etti?

Araştırma şirketleri bağlamında Ankara kulislerinden alınan iddia sonrasında sosyal medyada gündem oldu. Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama sonrasında "“Süleyman Soylu'nun istifa ettiği söyleniyor" diyerek İçişleri Bakanı Soylu'nun istifa ettiğini iddia etti. Peki Süleyman Soylu görevden alındı mı? Süleyman Soylu istifa mı etti?

SÜLEYMAN SOYLU SON DAKİKA GÖREVDEN ALINDI MI? SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA MI ETTİ?

Kemal Özkiraz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Erdoğan doğrultusundan görevden alınacağını söyledi. Soylu'nun yerine Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olacağını ileri sürdü. Özkiraz, Erdoğan'ın yeni bir çözüm süreci başlatacağını bu amaçla Efkan Ala'nı vazifeye getireceğini iddia etti. Esasında Bekir Bozdağ'ın da bu amaçla Adalet Bakanı yapıldığını vurguladı.

 

2022 KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SON DAKİKA KULİS HABERİ: KABİNEDE DEĞİŞECEK BAKANLAR KİMLER, YENİ BAKAN OLARAK KİMLER ATANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bağlamında ise kabine'de değşiklik olacağı ortaya atılmış durumda. Ankara'dan ilk gelen kulis bilgilerine göre ise, değişmesi beklenen bakanların isimleri açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olarak öne sürüldü. Yeni Dışişleri Bakanı ise Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın olarak duyurulurken toplu bir değişim yerine peyderpey farklılık gerçekleşebileceği de belirtiliyor.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR