Şu Bankalara Borcunuz Varsa üzülme (İhtiyaç Kredisi, YKB, ING, Halk, Ziraat, Vakıf, Akbank, QNB-TEB

Şu Bankalara Borcunuz Varsa üzülme (İhtiyaç Kredisi, YKB, ING, Halk,  Ziraat, Vakıf, Akbank, QNB-TEB
YAYIN TARİHİ: 8.11.2021 10:44:00

Bu Bankalara Borcunuz Varsa Dikkat! İhtiyaç Kredisi Ziraat, Vakıf, Akbank, YKB, ING, Halk, QNB-TEB... Sabah gazetesinde yer alan habere göre hükümet kredi borçlarını erteleyecek. Bu anlamda çeşitli çalışmalar yürütülüyor. 

Pandemi döneminde ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşlar haliyle bankalara yöneldi.  Bu anlamda yüklü miktarda kredi çekimleri yapıldı. Ödeme zamanı gelince ise kişiler borçlarını geri ödeyemedi. Bu anlamda bankalara kredi borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada kredi borçlarının ertelenmesinin gündemde olduğuna yer verildi.

BU BANKALARA BORCU OLANLAR DİKKAT! 

Borcu olan kişiler için yapılandırma müracaatları tekrar başlayabilir. İnternet Vergi Dairesi üzerinden alınan müracaatlarda kişilerin borçları 18 ay taksitle ödenebilecek. Öte yandan iki ayda bir yapılacak ödemelerle borçlar 36 ayda geri ödemekte söz konusu olabilir. Ödeme yapan vatandaşların ise faizleri yarı yarıya silinecek. 



Haberlerim.com.tr olarak aldığımız bilgilere göre; Bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesinin gündemde olduğu bilindi. Pandemi de ikinci dalga sebebiyle güç günler geçiren esnaf ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşların bankalara olan borçlarının ertelenmesinin gündemde olduğu bilindi. Öte yandan yapılandırma kapsamına alınmayan çiftçi borçları için bazı değişiklikler de yapılacağı bildirildi.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ Mİ?

Herkesin bildiği gibi milyonlarca yurttaş 0.49 faiz oranıyla kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan 5.000-7.500 ve 10.000 TL kredi çekmişti. Pandemi de yaşanan yeni dalga yüzünden vatandaşlar , bu ödemelerin faizsiz 6 ay daha ertelenmesini istiyor. 


HANGİ BANKALAR ERTELEME YAPABİLİR?

İlk önce Ziraat Bankası'nın erteleme yapması beklenebilir. Sonrada diğer 2 kamu bankası olan Halkbank ve Vakıfbank'da katılabilir. İş Bankası, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, Eximbank, Kuveyt Türk, Seçenek Bank, Albaraka Türk, Türk Ekonomi Bankası TEB,Türkiye Finans ve Şekerbank da alıcılarından arz gelmesi durumunda kredi ödemeklerini erteleyebilecekleri mevzusunda açıklama yaptı


ZİRAAT BANKASI BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Ziraat Bankası’nın _______Şube Müdürlüğüne

Bankadan __/__/____ tarihinde ____ vade süresi ile çektiğim çiftçi kredinizin _____ kısmını ödedim. Finansal durumumun kredi borçlarını ödemek için şu an elverişli değildir. Borcumu durumum elverdiğinde ödemeye başlayacağım. Bu sebepten ötürü, ödeyemediğim taksitlerimin bir süre ertelenmesi talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

KREDİ KARTI BORCU NASIL ERTELENİR?

Kredi kartı borç ertelemesi internet şubesi ya da telefon bankacılığı aracılığıyla yapılıyor. Borcu ertelemeniz için borcun ekstresinin kesilmemiş olması gerekiyor. Ekstre tarihinden evvel erteleme arzında bulunarak ödeme tarihini değiştirebilir başka bir deyişle erteleyebilirsiniz.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER