Stokçulara Şok Geçirten Haber! 2. El Araçta Fiyatların Çakılacağı Tarih Açıklandı! Araçlar Ucuzluyor

Stokçulara Şok Geçirten Haber! 2. El Araçta Fiyatların Çakılacağı Tarih Açıklandı! Araçlar Ucuzluyor
YAYIN TARİHİ: 25.12.2021 13:59:00

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir var olan balon için patlama müjdesi verildi. Kaç para indirim yapılacağına yönelik olarak açıklama yapıldı. Dolar kurundan sonra fiyatların kaç para ve ne zaman düşeceğine dair piyasa içinden ilk açıklama geldi.

İkinci el otomobiller bağlamında fiyatların hangi tarihte düşeceği araştırma konusu oldu. Bu anlamda Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç yapmış olduğu konuşmasında hem araçların ne kadar düşeceğini hemde ne süre düşeceğine dair bilgi verdi. 

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERDE FİYATLAR TEPETAKLAK

Vadeli mevduat düzenlemesi ardından dolar kurunda yaşanan indirimlerin bütün sektörlerde indirime niçin olması bekleniyordu. Beklentilerin en yüksek bulunduğu sektörlerden birisi de ikinci el otomobil sektör olurken merak edilen soru indirimin ne vakit ve ne kadar olacağıydı. Dolar kuru bahenesi ile sıfır fiyatlarına yaklaşan ikinci el otomobillerde doların düşmesi ardından ise marka modele göre değişen ilk sayılar belli oldu. 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç yapmış bulunduğu açıklamasında, dolar kurunda yaşanan düşmenin sektöre yansıyacağını söyledi. İkinci el otomobil fiyatlarının dolar kuru ile eş güdümlü düşeceğini ifade eden Erkoç bu indirimler anında yansımayacğaını söyledi. 

Erkoç konuşmasında indirimlerin tutarına ve tarihine dair "İkinci el otomobil pazarında de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el otomobil fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içerisinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir.Çünkü piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira değerindeki bir otomobilde aşağı yukarı 25-30 bin lira gibi bir indirim yaşanabilir." ifadelerini kullandı. Aydın Erkoç konuşmasında ilaveten sektörde fiyat düzelmesinin ne vakit olacağını da açıkladı. 




2022'DE FİYATLAR RAYINA OTURACAK!

İkinci el otomobil pazarında fiyatların ne vakit ve nasıl şekilleneceğine dair de bilgi veren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç bilhassa sıfır otomobilde bulunamamasından ötürü ikinci el otomobillerde fiyatların arttığını söyledi. Bu bozukluğun 2022 senesinde çözüleceğini ifade eden Aydın Erkoç 2022 ortalarında da çip krizinin sona ereceğini açıkladı. 

İkinci el araba alabilmek isteyenler amacıyla fiyatlarda tam gerileme olacağı müjdesi de veren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, çip krinizin çözümü sıfır vasıtalara basit ulaşım ile 2022 senesi ortalarında vasıta fiyatlarında tam bir gerileme olacağı tahmininde de bulundu. 


ÇİP KRİZİ NEDİR?

Öncelikle küresel çip krizi nedir? Çip krizi, çip üreticilerinin, salgın sürecinde talebin arttığı akıllı telefon ve elektronik ürünlere öncelik vermesiyle otomotivde başlayan çip tedarikine dair bir problem ve giderek büyüyor. Çip krizi yalnızca otomobil pazarında yaşanan bir problem değil. Oyun konsalları da çip krizinden etkilendi. Mesela Kyoto odaklı tüketici elektroniği şirketi Nintendo, 2021 senesinde yarı iletken çip tedarik problemu nedeniyle Switch oyun konsolu satışı hedefini daralttı. 


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER