Son Dakika: Vali Duyurdu! O İl'de Uzaktan Eğitim Kararı Alındı!

Son Dakika: Vali Duyurdu! O İl'de Uzaktan Eğitim Kararı Alındı!
YAYIN TARİHİ: 30.03.2021 18:05:00

Hangi illerde yüz yüze eğitime ara verildi? Yüz yüze eğitime ara verilen iller hangileri? Hangi kademeler de yüz yüze eğitime ara verildi?

Artan vaka sayılarından dolayı herkes tarafından yüz yüze eğitime ara verilecek mi araştırmaları yapılmaya devam ederken, gözler kabine toplantısına çevrilmişti. Dün yapılan kabine toplantısında yüz yüze eğitime dair yeni bir açıklama gelmedi.

Risk haritasının kırmızıya bürünmesi riskin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sererken, yerinde karar kapsamında kırmızı olan illerın valileri tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bir ilin valisi tarafından yapılan açıklamaya göre yüz yüze eğitim açıklaması yapıldı....

RİSK HARİTASINDA KIRMIZI KATEGORİDE YER ALIYOR!

Normalleşme süreci kapsamında, yerinde karar sürecine geçirilmesi ile illerin valilikleri tarafından vaka sayılarına göre yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda risk haritasına göre, Çorum'un her 100 bin kişide görülen vaka sayılarında yaşanan artışlar nedeniyle Korona virüs risk değerlendirme haritasında "kırmızı" kategorideki iller arasına girdiğini belirteren Çorum Valisi Çiftçi, bu nedenle yeni kararlar alındığı açıklamasında bulundu.

ÇORUM'DA İLAVE TEDBİRLER!

Çorum Valisi Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalara da değinerek, bu kapsamda ilave tedbirler alındığını, bazı kararların da hıfzıssıhha meclislerine bırakıldığı açıklamasında bulundu.


ÇORUM VALİ'SİNDEN AÇIKLAMA!

Vali'den yapılan açıklamaya göre Çorum'un her 100 bin kişide görülen vaka sayısının artmasından dolayı, Koronavirüs risk değerlendirme haritasında "kırmızı" kategoride yer alan iller arasına girdiğini belirten Çiftçi, bu nedenle yeni kararlar alındığı açıklamalalarında bulundu.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, "Bu nedenle Milli Eğitim Müdürümüz ile de görüştüm. Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık." açıklamalarında bulundu.

KIRMIZI RENKLİ İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından eğitim öğretim takvimi ile ilgili yeni bir karar alınması. Gerçekleştirilen Toplantı ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir.

Bu kapsamda; tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12’inci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir. Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın devamında, tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bildirilen açıklamada, "Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. 8 ve 12’nci sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dahil devam edilecektir. Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir" ifaelerine yer verilmiştir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER