Son Dakika: O İl'de Yarından İtibaren Uzaktan Eğitime Geçiliyor! Hangi İl'de Hangi Sınıflar?

Son Dakika: O İl'de Yarından İtibaren Uzaktan Eğitime Geçiliyor! Hangi İl'de Hangi Sınıflar?
YAYIN TARİHİ: 4.04.2021 19:07:00

Son Dakika gelen haberine göre, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında, yarın 4 Nisan 2021 tarihi itibari ile alınan kararlar...

Vaka sayıları Türkiye genelinde artışa geçti. Yeni normalleşme kapsamında yerinde karar sürecine geçilmesi üzerine illerin valiliklerinden yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Normalleşme süreci ile yüz yüze eğitimin başlaması ve son günlerde çocuklarda vaka sayılarında yaşanan artışlar endişe yaratmaya devam ederken bazı illerden yüz yüze eğitim açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Son verilere göre Türkiye'de vaka çok yüksek risk grubunda yer alan illerin sayısında yaşanan artış gündemdekini yerini koruyor. Alınan karara göre bir il'den gelen karara göre yarın itibari ile uzaktan eğitime geçildiği açıklandı işte detaylar...

UZAKTAN EĞİTİM KARARI!

Son Dakika gelen haberine göre, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında, yarın 4 Nisan 2021 tarihi itibari ile 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilme kararı alındı ve duyurusu yapıldı.

Alınan karara göre, Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanarak bazı kararlar aldığı ve bunların yarın itibari ile uygulanmaya geçileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, 1 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından alınan kararlar ile kontrollü normalleşme dönemi olarak adlandırılan sürece geçilirken, illerin belirlenen kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve iller bazında tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği bir sürece girildiği açıklaması yapılmıştı.

Bu kapsamda, Ankara'da salgının seyrine işaret edilen açıklamaya göre, vaka sayılarında yaşanan artışlar değişiklikler, hastanelerde genel ve yoğun bakım doluluk oranları ile uygulamaya konulan salgınla mücadele kapsamında uygulanan  etkililiği gibi hususlar çerçevesinde sürekli olarak gözlendiği ve değerlendirmeler yapılarak tedbirler alındığı açıklamasıdayapılmıştır.

ANKARA İL UMUMİ HIFZISIHHA KURULU KARARI!

- Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında
, 5 Nisan 2021 tarihi itibarıyla il genelinde, okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim okullarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edileceği açıklaması yapılmıştır.

- Alınan karara göre, birleştirilmiş sınıflı okullarda ve kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim sürdürüleceği açıklaması yapılmıştır.


- Alınan karara göre, Destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime devam edileceği belirtilmiştir.

- Alınan karara göre, İlkokullarda eğitim, 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim şeklinde sürdürüleceği belirtilmiştir.

- Alınan karara göre, Ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek, ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitime devam edileceği belirtilmiştir.

- Alınan karara göre, Lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek, 12. sınıfların seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitimleri devam edecek kararı alınmıştır.

- Alınan karara göre, Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulu ve sınıflarının tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürüleceği belirtilmiştir.

- Alınan karara göre, Okullardaki sınav uygulamaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek açıklaması yapılmıştır.

- Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olacağı belirtilmiştir.

- Alınan karar doğrultusunda, 5 Nisan 2021 tarihi itibarıyla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin topluluk olarak bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin, kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300'ü geçmemek kaydıyla ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri tarafından her türlü tedbir alınarak sadece hafta içi günlerde yapılabilecek açıklaması yapılmıştır.

- Alınan karara göre, Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta sonlarında etkinlik tarihi ilgili makamlara daha önce bildirilmiş toplantılar da dahil olmak üzere yapılmayacağı belirtilmiştir.

- Alınan kararlar kapsamında, denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla kişilerin bir araya gelmesine sebep olacabilecek her türlü etkinliğin valilik veya kaymakamlıklara, ilgili mevzuatında başkaca bir hüküm bulunmadığı takdirde en az üç gün öncesinden, e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçeyle bildirilmesi sağlanacaktır. Yapılan etkinliklerde belirlenen kurallara göre ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediği denetim ekiplerince kontrol edilecektir açıklaması yapılmıştır.

Yapılan açıklamada, kaymakamlıklar ve ilgili kurumlarca konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve uygulamanın belirtilen kurallar çerçevesinde eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, alınan koronavirüs tedbirlerine uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilmesine karar verilirken, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununa göre, bu durumlarda adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildiği de alınan kararlar arasında yer almaktadır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR