Son Dakika: Meteorolojiden Uyarı! İstanbul ve Ankara'ya Kar Geliyor! Tarih ve Saat Verildi...

Son Dakika: Meteorolojiden Uyarı! İstanbul ve Ankara'ya Kar Geliyor! Tarih ve Saat Verildi...
YAYIN TARİHİ: 9.01.2022 20:36:00

Meteorolojiden uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıcaklıkla düşecek. Türkiye genelinde yağışlar etkili olacak. Tarih ve saat verildi. İstanbul ve Ankara da kar ne zaman yağacak?

Hava sıcaklıkları özellikle geçtiğimiz hafta itibari ile mevsim normalleri üzerinde seyretti. Bunun üzerine yeni hafta da hava nasıl olacak merak edilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu hafta itibari ile Türkiye geneli için havanın mevsim normallerinde olacağı açıklaması yapıldı. Türkiye geneli için salı günü için uyarı verilirken İstanbul ve Ankara da ise çarşamba günü itibari ile yağış uyarısı yapıldı. İşte Meteorolojiden yapılan uyarılar...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, “(10 – 16 Ocak 2022) Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak azalacağı mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor”  açıklaması yapılmıştır.



METEOROLOJİ UYARDI: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN!


Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda bu akşam itibari ile başlayacak olan fırtınanın yarın saat 18.00’e kadar süreceği belirtilerek uyarılar yapıldı. Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra rüzgarın, güney ve güneydoğu yönlerden; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yerde kar örtüsünün bulunduğu rakımı 1500 metrenin üzerinde yerlerde kar erimeleri ve çığ tehlikesi ile birlikte ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

YAĞIŞLAR SALI GÜNÜ BAŞLIYOR!

Meteoroloji tarafından paylaşılan güncel haritaya göre salı gününe dikkat çekilerek uyarılar yapıldı. Türkiye geneli için yağış uyarısı yapılırken özellikle Akdeniz bölgesine ‘kuvvetli yağış’ geleceği ifadeleri de yer aldı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTANBUL VE ANKARA’DA KAR BEKLENİYOR

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları düşerken, Çarşamba günü ise başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok il için de sabah saatlerinde kuvvetli yağışların beklendiği ifade edildi. Ayrıca öğle saatlerinden sonra ise yağışların karla karışık yağmur ve bununda kara döneceği tahmin edilmektedir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR