Son Dakika: Kraliçe II. Elizabeth Öldü Mü? Kraliçe Elizabeth Kaç Yaşında, Neden, Nasıl Öldü?

Son Dakika: Kraliçe II. Elizabeth Öldü Mü? Kraliçe Elizabeth Kaç Yaşında, Neden, Nasıl Öldü?
YAYIN TARİHİ: 23.02.2022 11:05:00

Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. O ülkelerde yas var. Kraliçe II. Elizabeth öldü mü? İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen zamanlarda koronavirüse yakalanmıştı. Kraliyet kaynakları, Kraliçe’nin hastalığı hafif semptomlarla atlattığını açıklamıştı. Fakat dün gece saatlerinde sosyal medyada “Kraliçe II. Elizabeth öldü” haberleri yayılmaya başladı. Peki Kraliçe II. Elizabeth öldü mü? Kraliçe Elizabeth kaç yaşında, niçin öldü?

Kraliçe II. Elizabeth öldü mü? Geçtiğimiz zamanlarda Covid 19’a yakalanan ve hastalığı hafif semptomlarla geçirdiği belirtiler Kraliçe Elizabeth’in öldüğü iddia edildi. Peki Kraliçe Elizabeth kaç yaşında, neden öldü?

KRALİÇE II. ELİZABETH ÖLDÜ MÜ? KRALİÇE ELİZABETH KAÇ YAŞINDA, NEDEN ÖLDÜ?

Koronavirüse yakalanan ve hastalığı kolay şekilde geçiren Kraliçe Kraliçe II. Elizabeth’in öldüğü iddiası ortaya açıldı. Haberler sosyal medyada süratle yayılırken şimdilik resmi kaynaklar haberi doğrulamadı. Sosyal medyada da sabah saatlerinde haberler silindi.


Kraliçe Elizabeth kaç yaşında sorusunun cevabı da haberlerin sonrasında merakla araştırılmaya başlandı. 21 Nisan 1926 tarihinde dünyaya gelen Elizabeth Alexandra Mary Windsor şu anda 96 yaşında. Kraliçenin eşi Philip, geçen sene hayatını kaybetmişti. Kraliçe II. Elizabeth ise 2 gün evvel koronavirüse yakalanmıştı. Saraya yakın kaynaklar ise kraliçenin sağlık durumun iyi olduğunu ve hastalığı hafif semptomlarla geçirdiğini duyurmuştu.

PRENSİ PHILIP ÖLMÜŞTÜ

Kraliçe Elizabeth’in eşi Prens Philip yaşamını yitirdi. Buckingham Sarayı'ndan oluşturulan bildirime göre, 100 yaşındaki Prens Philip'in hayatını kaybettiği duyuruldu.


İNGİLTERE PRENSİ PHILIP KİMDİR?

Philip Mountbatten,10 Haziran 1921 tarihinde doğdu. Edinburgh Dükü, Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in eşi. Doğumunda kendine Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı verilmiştir.

Prenses Elizabeth Alexandra Mary ile bundan dolayı İngiliz tahtının varisi ile evlendi. Evlendikleri gün, kendine His Royal Highness stili verildi. Kraliçe II. Elizabeth'in babası olan devresinin Birleşik Krallık Kralı VI. George doğrultusundan Duke of Edinburgh yani Edinburgh Dükü olarak atandı.

Prenses Elizabeth ve Prens Philip 1950-1952 senesinde babasının ölümü üzere tahta geride bıraktığımız II. Elizabeth'e konsortluk eden Philip deniz kariyerini sonlandırdı.

Çocukları: Charles, Anne, Andrew, Edward
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR