Son Dakika: İstanbul 25 Ocak Salı Üniversiteler Tatil Mi? Yarın Devlet Özel Üniversiteler Tatil Mi?

Son Dakika: İstanbul 25 Ocak Salı Üniversiteler Tatil Mi? Yarın Devlet Özel Üniversiteler Tatil Mi?
YAYIN TARİHİ: 24.01.2022 17:22:00

İstanbul'da 25 Ocak Salı üniversiteler tatil mi? Sorusu üniversite öğrencileri tarafından merak ediliyor. Bilindiği İstanbul'u kar yağışı adeta esir aldı. Yollar kapandı, uçuşlar iptal edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden son dakika açıklamasında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da Cuma akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışının 3 gün süresince Aralıklarla devam edeceğini söylemişti.

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle üniversiteler eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya doğrultusundan oluşturulan açıklama ardından yarın 25 Ocak  üniversiteler tatil mi sorusu araştırıldı. Peki İstanbul’da özel üniversitelerde tatil mi?



İSTANBUL 25 OCAK SALI ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? YARIN DEVLET ÖZEL ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

İstanbul'da 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle Üniversiteler iki gün tatil edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili Üniversite Öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle #Üniversite Rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul’daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süre ile (PAZARTESİ-SALI) ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.




İSTANBUL'DA KAR ETKİSİNİ ARTTIRDI

Meteoroloji'nin uyarılarının sonrasında İstanbul'da sabah saatlerinde kar yağışı etkisini artırmaya başladı. E-5 Karayolunda trafik yoğunluğu oluşmaya başlarken yağış nedeniyle görüş uzaklığı düşmeye başladı. Yollar beyaza büründü.


İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle haftanın ilk iş günü dışarıya çıkanlar kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Karla kaplanan yollar nedeniyle işe gitmek amacıyla yola çıkan çoğu vatandaş araçlarıyla yolda kaldı.

Bazıları patinaj çekerek gitmeye çalıştı. Genellikle yokuşlardan çıkmaya çalışan vatandaşlar düşmemek amacıyla büyük çaba gösterdi.

İSTANBUL İÇİN YENİ KAR UYARISI 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün İstanbul'un çapında kar var. Kuvvetli Poyraz ile kuzey ve batı kesimleri ile boğaz etrafında yoğun. Genellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il çapında gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don vakası görülecek" dedi.

Prof. Dr. Şen, "Bugün Kocaeli ve Sakarya'nın kuzeyi, Balıkesir ve Bursa'nın Marmara'ya bakan sahil ilçeleri, Antalya'nın doğusunun iç ve yüksek kesimleri ile Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeyinde güçlü ve yer yer yoğun kar" şeklinde açıklama yaptı.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR