Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: 3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Desteği Verildi

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: 3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Desteği Verildi
YAYIN TARİHİ: 24.11.2021 18:03:00

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında önemli bir gelişme yaşandı. Pandemi şartları ve Dolar Euro kurunun artması sonrasında ilk adım atıldı. Kobilere Hazine ve Maliye Bakanlığından müjdeli haber geldi. 6 aydan 36 aya kadar ödemesiz kredi seçenekleri verilmeye başlandı. 

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: 3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Desteği Verildi.  Pandemi koşullarının sunduğu bu sureçte, vatandaşlara müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.  Bu anlamda KOBİ'ler için Hazine ve Maliye Bakanlığından müjdeli haber verildi. 3, 6 ve 36 aya kadar geri ödemesiz olarak kredi verilmeye başlandı. 
KOBİ'leri tekrar canlandırmak ve destek vermek amacıyla çok makul faiz oranları ve erteleme seçenekleriyle kredi verilmeye başlandı. 

KOSGEB üzerinden kobilere oldukça fazla avantaj sağlanmaktadır. Faizsiz olarak verilen krediler, ihracat ve ithalat destekleri verilmeye başlandı.  Ayrıca küçük çaplı işletmelere de pandemi sürecinde destekler sunulmaya devam ediyor. 




36 ay geri ödemesiz kredi 

Kobiler baktığımız zaman en fazla 150.000 TL limit ve 12 aya kadar vadelerle kredi kullanımı yapabiliyorlar. Şimdi alınan kararla verşlen kredi ödemesi 3,6 ve 36 ay sonrasında ödenmeye başlıyor. Bu bağlamda KOBİ'ler eğer ilave işçi alırlarsa,
kredi miktarı 1 milyona kadar çıkıyor. Şu zor günlerde firmasını büyütmek isteyenler nu kredileri almaya odaklanmıştırlar. 

Ne kadar fazla işçi o kadar fazla kredi 


Verilen kredilerde işçi sayısı oldukça önemli, bu anlamda işçi sayısı baz alınıyor. Özellikle işten çıkartmaların arttığı pandemi döneminde daha fazla alım yapan KOBİ'lere daha fazla kredi verilmesi destekleniyor. İşçi sayısına göre kredi miktarı 150.000 TL olarak artış yapıyor.
Her yeni kişiyi işe aldığınızda bu size kredi olarak geri dönüyor. Bu sayede adaletli bir sistem hayata geçirilmiş oluyor hem de istihdam oranları artıyor. Pandemi döneminde işçi alımına yönelik destek sürerken bu miktar 1.000.000 TL'ye kadar çıkıyor. 



Düşük Faizli Uygun Krediler Elzem 

Uygun fazili krediler her zaman daha fazla ilgi görüyor. Aynı zamanda faizsiz olarakta kredi desteği sunuluyor. İşçi alan KOBİ'ler her zaman daha şanslı oluyor. 



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER