Şok Tarih 1999 Değil 1996! EYT İle Emeklilikte 900 Bin Kişiyi Kapsayan Yaş Sınırı Açıklandı

Şok Tarih 1999 Değil 1996! EYT İle Emeklilikte 900 Bin Kişiyi Kapsayan Yaş Sınırı Açıklandı
YAYIN TARİHİ: 15.01.2022 09:35:00

Hükümet son dönemlerde artan dolar kuru ve pandemi yüzünden yaşanan olumsuzlukların izlerini silmek için ardı ardına açıklamalar yapmaya başladı. Asgari ücretin artırılması, emeklilerin maaşında enflasyon farkından dolayı iyileştirilme yapılması gibi düzenlemelerden sonra kulislerde emeklilikte yaşa takılanların yıllardır yaşadığı mağduriyetinde giderilmesi için bir kanun çıkarılacağı konuşulmaya başlandı.

Henüz kanunun kimleri kapsayacağı ve şartları tam olarak netleşmiş değil ama bazı gazetecilerin yazılarına baktığımızda yaş konusunda bir anlaşmazlık olduğu yaş sınırının çok aşağıya çekilmemesi için ısrar edildiği yönünde bilgiler gelmektedir. EYT’liler ise yasanın geniş kapsamlı olması ve bu konuda mağdur olan herkesi içine almasını istemektedirler.  Peki öngörülen emeklilik çalışmasında ilk kapsam ne kadardır? İşte ayrıntılar! Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de


 

Emeklilikte İlk Kapsam Ne Kadar?


Şimdilik şartlar tam olarak belli olmasa da yapılacak çalışmaların 50 yaş üstünü kapsayacağı ve yaklaşık 900.000 kişinin bu kanundan yararlanabileceği söylenmektedir. Bu şekilde bir düzenleme yapılacak olursa 99 öncesinde işe giren kimseler emekliliğe hak kazanacaktır. Ama hükümete yakın kimselerden edinilen bilgilere göre bu tarihin 96 ya çekilmesi için çalışmalar olduğu da söylenmektedir.



Ama şimdilik bunların hepsinin söylenti olduğunu söylememiz gerek. Her ne kadar bu tür bilgiler son dönemlerde sıkça dolaşmaya başlamış olsa da böyle bir çalışmanın ancak 2022 yılının sonraların doğru çıkabileceği söylenmektedir. 


EYT Şartları Nelerdir?


Emeklilikte yaşa takılanlar hükümetten gelecek mutlu haberleri beklerken şartlara dair de birçok bilgi etrafta dolaşmaya başlamıştır. Buna göre 5900 prim günü isteneceği ve 90’lı yıllarda işe girenlerin ilk olarak bu düzenlemeden yararlanabileceği söylenmektedir. Birçok insanın sorduğu soru olan geçmiş prim günlerinin ödenerek emekli olunup olunamayacağı konusunda ise gelen bilgiler bu tür bir borçlanma planının düşülmediği yönündedir.  
Yaş şartı, prim şartı ve sigortalılık süresinin bir arada isteneceği ve bu şartlardan birini yerine getiremeyenlerin düzenlemeden faydalanamayacağı yönünde haberler gelmektedir. Ayrıca eksik maaş ödemesi ile emekli olma gibi bir imkanında getirilebileceği yine söylentiler arasındadır. 







 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER