Sigorta Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

Sigorta Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?
YAYIN TARİHİ: 4.04.2023 13:18:00

Sağlık sigortası yaptırdıktan sonra bunu kontrol etmek ve detaylarını öğrenmek için sigorta sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Sağlık sigortası yaptırdıktan sonra bunu kontrol etmek ve detaylarını öğrenmek için sigorta sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Son derece pratik olan bu işlemi dilediğiniz zaman internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama yapabilmek için e-devlet platformuna giriş şifresine ve TC kimlik numarasına ihtiyacınız olacaktır. Ardından arama sekmesinden doğrudan sigorta sorgulama yazarak merak ettiğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu sorgulamayı genel ya da tamamlayıcı fark etmeksizin tüm sağlık sigortaları için yapabilirsiniz. Sorgulama aşamasında benzerlik olsa da tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları ve diğer özellikleri özel sağlık sigortasından farklılık gösterecektir. Fiyat olarak tamamlayıcı sigorta biraz daha ekonomik olmasıyla bilinir. Bunun nedeni ise sigorta teminatlarının daha az olmasıdır. Sigortanın teminatı arttıkça fiyatlar da buna bağlı olarak artar. Bu nedenle özel sağlık sigortası fiyatları diğer sağlık sigortalarına kıyasla biraz daha maliyetlidir. Poliçeniz için belirlenen bu tutarı ödedikten sonra sigortanızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaptırdığınız sağlık sigortası 1 yıl süre ile geçerli olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Sağlık sorunlarına karşı kendini güvence altına almak isteyen kişilerin ilk tercihi tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. Uygun fiyatlı olması ve özel sağlık hizmeti alma imkanı sunması bu sigortanın en önemli avantajlarından biridir. Sigortadan yararlanmak isteyenlerin SGK güvencesinin olması gerekir. Bu sigortanın teminat genişletilerek yurt dışında kullanımı söz konusu değildir. Yalnızca anlaşmalı hastanelerde geçerli olan tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerde ek ücret ödemeden muayene olabilmeyi sağlar. Sigorta kapsamında muayene, tahlil, tetkik ve benzer işlemler yapılabilir. Eğer sigorta kapsamına girmeyen ayakta ya da yatarak tedavi durumu olursa bunlar için ek ödeme yapmanız gerekebilir. Teminat detaylarınıza sigorta sorgulama yaparak ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne Kadar?

Özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları belirlenirken yaşadığınız şehir, sigortanıza dahil olan teminatlar, yaşınız, cinsiyetiniz, ikamet ettiğiniz il ve ilçe, sözleşmenizde ek teminat olup olmaması gibi durumlar dikkate alınır. Bu nedenle her kullanıcı için belirlenecek fiyatlar birbiriyle aynı değildir. Size özel fiyatları öğrenebilmek için 7 gün 24 saat boyunca Demir Sağlık teklif al hizmetinden yararlanabilirsiniz. Eğer 18 ile 40 yaş aralığındaysanız dijitale özel sağlık sigortası fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Yaptıracağınız sigorta ile anlaşmalı özel hastanelerde fark ücreti ödemeden muayene olabilirsiniz. Muayene esnasında çıkan fark ücreti Demir Sağlık tamamlayıcı sağlık sigortanız tarafından karşılanacaktır. İsterseniz yeni doğan bebekler için dahi sigorta yaptırabilirsiniz.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR