Sıfır Ve İkinci El Otomobiller Şaha Kalktı! 3 Ay Ödeme Yok! 48 Ay Vadeyle Aylık 1.599 TL İle Alın

Sıfır Ve İkinci El Otomobiller Şaha Kalktı! 3 Ay Ödeme Yok! 48 Ay Vadeyle Aylık 1.599 TL İle Alın
YAYIN TARİHİ: 13.02.2022 10:38:00

Bankaların kredi faiz oranlarında güncellemeler devam ediyor. BDDK’nın taşıt kredilerinde düzenlemeye gitme sinyallerini vermesinin ardından piyasalarda canlılığa neden olacak birçok taşıt kredisi fırsatı gündem yaratmaya devam ediyor. Otomotiv sektöründe son dönemde yaşanan sorunlar nedeniyle artan fiyatlar vatandaşları uygun kredilere yönelmesini sağladı.

Türkiye’de ise kamu bankaları tarafından taşıt kredisi faiz oranları resmen dibe çekildi. Uygun geri ödeme seçenekleriyle sunulacak taşı kredisi desteklerin piyasaları da canlandırması hedefleniyor. Yeni düzenleme gelmeden önce taşıt kredilerinde makul oranların geçerli olacağı kampanyalar ilgi görmeye devam ediyor. İşte 2. el ve sıfır km araçlarda görülen en cazip taşıt kredisi oranları…

Fabrika Çıkışlı İkinci El Dönemi Geliyor!


Otomotiv sektöründe son dönemde görülen durgunluğa çözüm arayışları devam ediyor. Söz konusu durgunluğun yeni projeler ile canlandırılması arasında bir yandan faizlerin düşürülmesi yer alırken, diğer yandan fabrika çıkışlı ikinci el fırsatlarının sunulması hedefleniyor. İkinci el araç satın alımlarında özellikle 10 yaş ve üzeri araçların daha çok talep gördüğünü ifade ediliyor.



Fabrika çıkışlı ikinci el uygulaması ile vatandaşların mevcut araçlarını fabrikalara vererek yeniletebileceği veya buralardan 2. el otomobil almalarının kolaylaştırılması sağlanacak. Bazı Avrupa ülkelerinde de benzerlerinin olduğuna dikkat çekilen uygulama ile Türkiye’de özellikle ciddi oranda tercih edilen ikinci el otomobil alımlarının kolaylaştırılmasının sağlanması hedefleniyor.

Kamu Bankalarının Taşıt Kredisi Faiz Oranları


Taşıt kredilerinde avantajlı oranları ile piyasaların hareketlenmesini ve otomobil satın almak isteyenlerin rahat ödeme seçeneklerinden yararlanmasını sağlamayı hedefleyen Ziraat Bankası, en uygun taşıt kredisi ayrıcalıklarını sunuyor. %1,59’dan başlayan faiz oranları ile Taşıt Ürün Paketi kapsamında, 48 ay vade için kredi talep edenler için aylık 1.599 TL taksit fırsatları sunuluyor. Kaskosuz olarak Ziraat Bankası taşıt kredisi ürünlerinden yararlanacak kişiler ise yüzde 1,63’ten başlayan faiz oranlarından yararlanabilecek.




Vakıfbank ise taşıt kredisi ürünlerinde sıfır ve ikinci el araçlarda geçerli olmak üzere 3 ay erteleme seçenekleri ile finansman desteği sunuyor. 48 aya varan vade fırsatı, %1,59 faiz oranları ile otomobil satın alırken uygun oranlardan yararlanmak isteyenlere ayrıcalıklar sunulacak. 3 ay ödemesiz olarak verilecek kredilerde 2. el taşıtlar ve 0 km taşıtlar için benzer oranlar uygulanmaktadır.



Halkbank taşıt kredilerinde ise 2 ay erteleme seçenekleri ile 0 km ve 2. el otomobil satın alımlarında geçerli olmak üzere makul oranlar uygulanmaktadır. 0 km araç satın alımlarında geçerli finansman kullanımlarında %1,63, 2. el taşıt satın alımlarında ise %1,65 faiz oranları işletilmektedir. 48 ay vade seçeneğine yer verilen Halkbank’ta, ayrıca Yeşil Işık Taşıt Kredisi ile farklı finansman seçeneklerinin de kullanılması sağlanmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR