SGK Duyurdu! Bugün 18 Yaşından Büyük Olup Başvuru Yapana 750-1200 TL Ödeme Yapılacak

SGK Duyurdu! Bugün 18 Yaşından Büyük Olup Başvuru Yapana 750-1200 TL Ödeme Yapılacak
YAYIN TARİHİ: 8.12.2021 19:58:00

Devletler bazı zamanlar ekonomik olarak yetersiz olan, yoksulluk sınırı altında kalan bireylere ve çalışamayacak durumda olan yaşlı bireylere maddi yardımlarda bulunur. Bu dezavantajlı grupta yer alan bir diğer bireyler ise engellilerdir. Her devletin bu konularda kendi stratejisi üzerine koyduğu bazı kurallar vardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kendi stratejisine göre maddi olarak zorluk yaşayan çalışan veya çalışamayacak durumda olan yaşlı, engelli bireylere bazı zamanlar süreli yardım, bazı zamanlar da devamlı olarak maaş şeklinde düzenli yardımlarda bulunmaktadır. İşte bu yardımlardan bir tanesi de SGK tarafından yapılan duyuru ile bildirildi. Bugün (itibaren) 18 yaşından büyük olup başvuru yapan herkese 750-1200 TL (maaş) ödeme yapılacak. Bu konudaki detayları haberimizin devamında okuyabilirsiniz. 



Engelli Maaşı Nedir?

Devlet, 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz kişilere yakın geçmişte bir ekleme yaparak engelli vatandaşları da bu maaş ödemesi kapsamına almış ve ödeme yapmaya başlamıştır. Bu maaş ödemesine, yıllar içinde değişik oranlarda zam yapılmıştır. Pandemi şartlarının zorladığı bu dönemde de maaşlarda artış kararı alınmıştır. Bu maaşı alabilmeniz için öncelikle, başvuru yapmanız gerekmektedir ve başvurunuz kurum tarafından incelenerek kabul edilmelidir. Bu maaşa nasıl başvuru yapılacağı, şartları ve ödeme tarihleri gibi bilgilere haberin devamında göz atabilirsiniz. 




Engelli Maaşı Başvuru ve Şartları ile Ödeme Tarihleri Hakkında Bilgiler

Engelli maaşı, 18 yaşından büyük olan ve en az % 40 düzeyinde bir engelliliği bulunan vatandaşların sahip olduğu bir haktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde resmi kaynaklarda 2,5 milyon (ve üzeri) engelli birey bulunduğu kabul edilmektedir. Bu bireyler maaş hakkından yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına TC kimlik fotokopisi ve başvuru formları, engelli raporları ile birlikte başvuruda bulunabilir, başvuruyu yaptıktan sonra vakıf tarafından alındı raporu verilmektedir. Kurul incelemesi sonucu, bu rapor üzerinde yazan numaradan öğrenilebilmektedir. Kurulun adaylardan istediği ek kurallar da mevcuttur. Bunlar ise şöyledir;
 
   •    Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan

    •    Dul (boşanmış) ve nafaka hakkı olmayan
 
   •    SGK tarafından başka bir şekilde bir geliri olmayan

    •    Bir işte çalışamayacak durumda olan

    •    Ailesi ile birlikte yaşaması durumunda hane halkı gelirinin yoksulluk sınırını aşmaması gibi kuralları kapsayan kişiler bu hakkı talep edebilmektedir. 

Ödemeler ise, maaşı almaya hak kazanan engelli bireyin TC kimlik numarasının son rakamı 5 ise her ayın 5’i, 6 ise 6’sı, 7 ise her ayın 7’sinde veya genel olarak görülen her ayın 10 veya 15. günlerinde kurum tarafından verilen kart veya hesap numarası üzerinden yapılmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR