Selçuk Geçer'den Kıyamet Senaryosu! Kuzey Kore Gibi Olur! Dolar Önce 20 TL, Sonra 26 TL'yi Görecek

Selçuk Geçer'den Kıyamet Senaryosu! Kuzey Kore Gibi Olur! Dolar Önce 20 TL, Sonra 26 TL'yi Görecek
YAYIN TARİHİ: 14.01.2022 16:20:00

Dolar için korkunç kehanetler gelmeye devam ediyor. Bu anlamda son iddia gündemi sarsacak. Ekonomist Selçuk Geçer, Ocak 2022 PPK faiz kararı evvel dolar tahmini ve altın tahmini paylaştı. Piyasalarda üst üste gelen yeni uygulamaları analiz eden Selçuk Geçer kış sonu planlamalarını yorumladı. Merkez Bankası'nın atabileceği adımlar ardından dolar TL'de nasıl bir değişim olacağını sosyal medya hesabında yorumlayan Selçuk Geçer, dolar kuru yeni bir sıçrayış olma ihtimalini söyledi. Geçer dolar yorumlarında FED kararlarını da ele aldı.

Gram Altın ve Dolar tahmini bekleyenler amacıyla Selçuk Geçer, Merkez Bankası faiz kararı ardından neler olma ihtimalini açıkladı. Selçuk Geçer dolar amacıyla ilk hedefin 20 TL olduğunu söyledi. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de



SELÇUK GEÇER'DEN KIYAMET SENARYOSU! KUZEY KORE GİBİ OLUR! DOLAR ÖNCE 20 TL, SONRA 26 TL'Yİ GÖRECEK


Selçuk Geçer yeni dolar tahmininde ABD'de 40 senelik rekor olarak belirtiler enflasyon oranlarını hatırlatarak başladı. ABD'de enflasyon oranlarının sıçrama yapmasının sonrasında FED'in faiz artırma olsılığı meydana çıktı. Selçuk Geçer enflasyon ile mücadele amacıyla FED'in faizi vasıta olarak kullanabileceğini ifade ederek. enflasyonun ABD'de bir numaralı problem olduğunu söyledi. FED Başkanı ve yardımcılarından üst üste açıklamalar yaklaştığını de ifade eden ünlü ekonomist faiz artırımının Mart ayına kalmayabileceğini söyledi.



Geçer FED ve Avrupa ülkelerinde alınacak faiz kararlarına dair "Kritik sorun burada faiz kararı Mart ayına mı kalacak yoksa daha erken 25-26 Ocak toplantısında bir karar gelecek mi? Genel beklenti bu ay amacıyla sabit olması yönünde. FED Başkanı Powel gerek görülürse beklenin üstünde faiz artırımı yaparız diyor. Avrupa'da da hal farksız. Gelişmekte olan ülkeler bu hale karşı faiz artırmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu. Türkiye'nin bu süreçte faiz indirimi yapacak gibi göründüğünü sözlerine ekleyen ünlü ekonomist makasın açıldığını aktardı. 




FED faiz kararı ile dolar kurunun değişiminin nasıl olacağını yorumlayan Geçer, gelen açıklamanın şahin bir açıklama olması halinde doların tekrardan TL karşısında çok sert yükselebileceğini söyledi. 14 TL'nin kritik olduğunu ifade eden Geçer "14 kırıldıktan sonra çok süratli bir şekilde 15,16,17,18 TL oranına ismim ismim ilerleyecek" tahmininde bulundu. Geçer dolar ile alakalı yorumlarını ise "9 TL olabilir mi? Olabilir arkadaşlar. Bu şartlarda pek olası görünmüyor. Bir vakit bu seviyelerde gösterirsiniz. Ama daha ardından şartlar gereği Türk Lirası değer kaybetmeye devam edecek. Bu yıl içinde doların 26 TL'nin üstüne çıktığını göreceğiz." diyerek tamamladı. 


NOT: Haberdeki görüşler kişinin kendisini bağlamaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir. 

ANLIK DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER