Sakarya'dan İstanbul'a Giriş Yasak Mı? Anadolu'dan (Sakarya-İzmit-Kocaeli) İstanbul'a Giriş Yasak Mı

Sakarya'dan İstanbul'a Giriş Yasak Mı? Anadolu'dan (Sakarya-İzmit-Kocaeli) İstanbul'a Giriş Yasak Mı
YAYIN TARİHİ: 25.01.2022 10:15:00

Sakarya'dan İstanbul'a giriş yasak mı? Araçla Anadolu'dan (Sakarya-İzmit-Kocaeli) İstanbul'a giriş yasak mı? Yoğun kar yağışları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul ve etrafında etkili olan kar yağışının önümüzdeki saatlerde daha da şiddetlenmesi beklendiği açıklandı. Buna göre alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Anadolu'dan İstanbul'a otomobille girişlerin ikinci bir emre kadar durdurulduğu açıklandı. İstanbul ve etrafında kar yağışları etkisini artırarak devam ediyor. İstanbul'da çoğalan kar yağışları kara yolu ulaşımlarının da aksamasına niçin oluyor.

Sakarya'dan İstanbul'a giriş yasak mı? Araçla Anadolu'dan (Sakarya-İzmit-Kocaeli) İstanbul'a giriş yasak mı? Yoğun kar yağışları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul ve etrafında etkili olan kar yağışının önümüzdeki saatlerde daha da şiddetlenmesi beklendiği açıklandı. Buna göre alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Anadolu'dan İstanbul'a arabyla girişlerin ikinci bir emre kadar durdurulduğu açıklandı. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de


SAKARYA'DAN İSTANBUL'A GİRİŞ YASAK MI? ANADOLU'DAN (SAKARYA-İZMİT-KOCAELİ) İSTANBUL'A GİRİŞ YASAK MI?


Karayolları Genel Müdürlüğü'nden İstanbul'a otomobille girişlere yönelik yeni karar alındı. Alınan karara göre “Anadolu doğrultusundan İstanbul tarafına ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren bütün vasıtalar amacıyla durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım bütün otomobiller amacıyla durdurulmuştur" denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan da bir ikaz geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Yerlikaya, ikinci bir duyuruya kadar trakya istikametinden İstanbul tarafına seyahat eden otomobillerin kente girişine izin verilmeyeceği bildirildi. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?


Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Kar etkilerini çarşamba gününe kadar sürdürecek. Ama bugün deniz etkileri dediğimiz, bizim İstanbul'a özel bir haldir bu. Marmara'nın batısında ve güneyinde çok süratli ve yoğun yağmaya başladı. Bunun sebebi deniz etkileri.

Karadeniz üzerinden gelen bu akışlar, deniz suyu ısısı havadan daha sıcak bulunduğu amacıyla buharlaşma yapıyor ve bu buharlaşma havadaki nemi ve yağışı arttırıyor. Şu anda onu görüyoruz. Bu yalnızca Marmara bölgesinin batısında. İstanbul'un Anadolu yakısında şu anda bu kadar kar yok. Akşama kadar bu devam edecek. Yarın İstanbul'da hafifleyecek biraz kar akşam da yine devam edecek.

Bu deniz etkileri yurt dışında göl etkileri denilen ki Amerika'da yoğun kar yağışlarının olmasına örnektir. Burada bu deniz etkileri devam edecek. Dolayısıyla İstanbul'u bu gece sıcaklık Avrupa yakasında eksi 2 derece. Anadolu yakasında ise 1 dereceye kadar düşecek.


Erken eve gideceğiz, toplu taşıma araçları kullanılmalı. Kalp hastalığı sorunu olanlar bu havalarda mutlaka dışarıya çıkmaması lazım. Genellikle rüzgara karşı yürümemesi lazım.

Rüzgarı arka kısmına  almazı lazım. Kalp bedenin ısısını dengede tutmak amacıyla daha çok kan pompalayacak bundan dolayı daha çok oksijene gereksinimi olacak. Bu oksijeni de alamayacağı amacıyla kalp krizi riski artacak." dedi.







 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR