Sağlık Bakanı Açıkladı Aşıda Yeni Karar! Aşıda İkinci Doz Randevu Süresi Uzatıldı

Sağlık Bakanı Açıkladı Aşıda Yeni Karar! Aşıda İkinci Doz Randevu Süresi Uzatıldı
YAYIN TARİHİ: 30.04.2021 11:07:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Pfizer/Biontech aşısıyla ilgili doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılacağını açıklamasının ardından, yeni bir açıklama geldi. Pfizer/Biontech aşısı için ikinci doz randevularını almış olanların randevuları korunacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında, "BioNTech aşısının birinci dozunun yapılmasından 12 gün sonra virüse karşı bağışıklığın oluşmaya başladığı" verisi ele alınıp iki doz arasındaki uygulama süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığı açıklandı.

DEĞİŞİKLİK AÇIKLAMA SONRASINDA RANDEVU ALANLARI KAPSAYACAK

BioNTech aşısının ikinci dozu için Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu bu karar öncesinde randevu alanlara, aşı olabilecekleri yeni tarih aralığı kısa mesaj yoluyla iletilmişti.

Sabah saatlerinde ise e-Nabız sistemi üzerinde, önceki randevu gün ve saatlerinde aşının uygulanabileceği bilgisi yer aldı.

Söz konusu değişikliğin, iki doz arası uygulama süresinin 6-8 haftaya çıkarılması kararının öncesinde ikinci doz randevusunu alanları kapsadığı, ikinci doz için henüz randevu almamış olanlara ise 6-8 hafta sonrasına randevu verileceği belirtildi.


PFIZER/BIONTECH İKİNCİ DOZ AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Haziran ayıyla birlikte BioNTech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugünkü toplantıda Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki doz arasında uygulanma süresinin 6-8 hafta olarak karar verilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

“AŞI BOLLUĞU YAŞANABİLİR”

Bakan Koca, Bilim Kurulu sonrasında aşı tedariki ile ilgili olarak şunları kaydetmişti: "Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri de artıyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya gelindi ve aşı tedariki için bir anlaşma da yapıldı. Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşmayı imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır."

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR