Rusya Hapı Yuttu 27 Şubat Rusya'nın Swift'ten Çıkarılması - Rusya Son Dakika Swift'ten Çıkarıldı Mı?

Rusya Hapı Yuttu 27 Şubat Rusya'nın Swift'ten Çıkarılması - Rusya Son Dakika Swift'ten Çıkarıldı Mı?
YAYIN TARİHİ: 27.02.2022 11:12:00

​Rusya son dakika Swift'ten çıkarıldı mı? Bu anlamda herkes bu bozukluğun yanıtını merak ediyor. Beyaz Saray, Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya'ya uygulanacak yaptırım paketinde Rusya'nın, uluslararası SWIFT sisteminden çıkarılması ihtimalinin çok düşük olduğunu lakin yine de tüm kategorilerin masada olduğunu belirtti.

Peş peşe açıklama yapıldı. Rusya şimdi hapı yuttu. Rusya son dakika Swift'ten çıkarıldı mı? Bu anlamda herkes bu bozukluğun yanıtını merak ediyor. Swift’ten çıkarılması işleminin hazırlık sürecinin başladığı az öncesinde Ukrayna dışişleri bakanı tarafından açıklanmıştır. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın Swıft'den ayrılmasına hazırlık sürecinin başladığını söyledi.
 

YANMIŞ RUS ASKERLERİNİN GÖRÜNTÜSÜ +18

Bayraktar TB2 SİHA Rus Tanklarını Böyle Havaya Uçurdu! 

SON DAKİKA: TÜRKİYE BOĞAZLARI KAPATTI MI? 

Türkiye'nin Boğazları Kapatması Haberi İçin Tıklayınız


RUSYA SON DAKİKA SWİFT'TEN ÇIKARILDI MI? 26 ŞUBAT RUSYA'NIN SWİFT'TEN ÇIKARILMASI


Beyaz Saray Ulusal Emniyet Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin günlük basın toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya'ya uygulanacak yaptırım paketine şimdilik son durumunu vermediklerini açıklayan Singh, "Rusya'nın SWIFT finansal sisteminden çıkarılmasının ilk yaptırım paketinde yer alması çok düşük bir ihtimal. Fakat gene de Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Rusya'ya karşı bütün alternatifler masada." ifadesini kullandı.


Singh, Rusya'ya yönelik dışalım denetimi paketi de hazırladıklarına işaret ederek Rusya'nın bilhassa suni zeka, kuantum, biyoteknoloji, hipersonik havacılık ve robotik gibi teknolojileri batıdan alamadığında bu ürünlerin konumunu Çin dahil diğer hiçbir ülkeden dolduramayacağını kaydetti.

Rusya'ya uygulanacak yaptırımların büyük bir etkileri olacağının altını çizen Singh, "Hiçbir ülke yaptırımlara karşı zırhlı değildir, kesinlikle etkilenir." değerlendirmesinde bulundu.

SWİFT NEDİR?


Swift, yurt  içi ya da yurt dışı bankalar arası döviz aktarımı yapılabilen düzenin adıdır.

SWİFT NE İŞE YARAR?


Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication olan Swift ile bütün dünyada tespit edilen bankalar arasından elektrona fon aktarımı sağlanır.

SWİFT KODLARI NELERDİR?


Swift kodu ise banka kullanıcılarının döviz hesaplarına alakalı tutarların aktarma edilebilmesini gerçekleştiren uluslararası bir koddur. Söz hususu kodlar ise bankadan bankaya farklılık gösterir.

Swift, yurt içi ya da yurt dışı bankalar arası aktarmaler sistemine verdiği addır. Bankalar aracılığı ile gerçekleşen para aktarmalerinde swift kodları gereklidir.

Swift kodu ise banka kullanıcılarının döviz hesaplarına alakalı tutarların aktarma edilebilmesini gerçekleştiren uluslararası bir koddur. Söz hususu kodlar ise bankadan bankaya farklılık gösterir.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR