Röportaj veren Getir kuryesi kimdir? Getir boykotu nedir? Getir kuryesi kovuldu mu?

Röportaj veren Getir kuryesi kimdir? Getir boykotu nedir? Getir kuryesi kovuldu mu?
YAYIN TARİHİ: 13.11.2021 10:20:00

​Getir kuryesi kimdir? Röportaj veren Getir kuryesi kovuldu mu? E-ticaret platformu Getir’de kuryelik yapan genç bir çalışanın, sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle işinden kovulduğu iddia edildi. Bu iddiaların ardından birçok Twitter kullanıcıs Getir platformuna büyük tepki gösterdi. Peki; Getir kuryesi kovuldu mu?

Getir kuryesi kovuldu mu? Geçtiğimiz ay verdiği bir sokak röportajında ekonomik durumdan yakından Getir kuryesi kimdir? Röportaj veren kuryenin iş akdine son verildiği yönünde sosyal medyada iddialar gündeme geldi. Bahsi geçen iddia, “Bu kurye kardeşimizi hatırladınız mı? Gerçekleri insanların suratına bir bir vurduğu için Getir tarafından işten çıkarıldı” sözleriyle paylaşıldı.

GETİR KURYESİ KOVULDU MU?

Geçtiğimiz ay Getir’de çalışan bir kurye verdiği sokak röportajında çalışma koşullarından ve hayattan şikayetçi olmuştu. Genç kurye şunları söylemişti:

“Günde 14 saat çalışıyorum. Şurada bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, bak samimi söyleyeyim ‘Niye öldüm lan dur yaşayacaktım demem’ yani, vallahi de demem. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?”


Söz konusu işçinin röportajda kullandığı ekonomiyi de eleştiren ifadeleri nedeniyle işten çıkarıldığı iddia edildi.




Getir cephesinden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Twitter’da büyük tepkilere neden olan iddiaya ilişkin net açıklama yapılmadı.

GETİR'DEN İLK AÇIKLAMA 

Konya’da verdiği röportajda çalışma şartlarını eleştiren Getir kuryesinin, söylemleri nedeniyle işinden olduğu söylenmişti. Konuyla ilgili olayın sıcaklığıyla açıklama yapmayan Getir, nihayet sabah saatlerinde açıklama yapmak zorunda kaldı. Teknoloji şirketi, “Alınan bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklamalarla ilgisi yoktur.” ifadelerini kullandı.




 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR