Resmi Gazete’de Milyonları İlgilendiren Önemli Karar! Türkiye'de Saat 24:00’den İtibaren Artık Yasak

Resmi Gazete’de Milyonları İlgilendiren Önemli Karar! Türkiye'de Saat 24:00’den İtibaren Artık Yasak
YAYIN TARİHİ: 8.01.2022 10:16:00

Türkiye'de çok önemli bir karar sessiz sedasız Resmi Gazete bağlamında açıklanmış durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde farklılık yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Bu farklılık kapsamında eğlence yerlerinin bölgesel gürültü kriterlerine dair planlama yapıldı.

Resmi Gazete’de çok mühim bir karar yayımlandı. Bu karar kapsamında “Hassas” kullanımların olduğu alanlarda etkinlik gösteren açık ve yarı açık eğlence bölgelerinde 24.00-07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaklandı.

KESİNLİKLE İZİN YOK!


Bu tarafta “çok hassas” kullanım alanlarındaki sahip olunan açık ve yarı açık eğlence yerlerinin bir sene içerisinde bütün cepheleri ile tavanının kapalı duruma getirilmesi gerekeceği gibi açık ve yarı açık yeni eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek.


CANLI MÜZİĞE YASAK


Bununla birlikte “Hassas” kullanımların olduğu alanlarda etkinlik gösteren açık ve yarı açık eğlence bölgelerinde de 24.00-07.00 saatlerinde canlı müzik yayını yapılması yasaklanırken canlı müzik yayınına izin verdiği saatlerde ise yönetmelikle tespit edilen sınır değerleri sağlayacak şekilde etkinlikler sürdürülebileceği bildirildi.

KAPALI BÖLÜMLER AÇILIR-KAPANIR ÖZELLİKLİ OLMAYACAK


“Hassas” kullanımların olduğu yerlerde etkinlik gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinin, denetimlerde, tespit edilen sınır değerleri bir sene içerisinde üç defa sağlamadığının belirlenmesi durumunda ise bütün cephesi ve tavanı tamamıyla kapalı duruma getirilecek. Kapalı bölümler, açılır-kapanır özellikli olmayacak.

Ayrıca yönetmelikte oluşturulan bir diğer düzenlemeyle “çok hassas” kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında ya da üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve aynısı açık hava etkinlikleri gerçekleştirilemeyecek.

Söz hususu yönetmeliğin detayları amacıyla TIKLAYIN

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR