Resmen Açıklandı! Yaş Bekleyenler Dikkat! 2023 Ve 2024'te 48-49-50 Ve 51 Yaşında Emeklilik

Resmen Açıklandı! Yaş Bekleyenler Dikkat! 2023 Ve 2024'te 48-49-50 Ve 51 Yaşında Emeklilik
YAYIN TARİHİ: 5.03.2022 12:16:00

İş hayatında uzun süreler geçiren insanların akıllarında ki en büyük sorulardan biri ne zaman emekli olacağı olmaktadır. Ülkemizde emeklilik uygulamaları birden çok kez değiştiğinden dolayı emekli olmak isteyen herkese aynı şartlar uygulanamamaktadır. Bu nedenle de emekli olma yaşı konusunda çalışan çoğu insanın kafası karışıktır.

Sizin de kafanız karışıksa internette ki emeklilik yaşı hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar bilgileri doğru girdiğiniz taktirde size doğru sonuçları verecektir. Eğer 99 öncesi işe girdiyseniz önümüzde ki yıllarda emekli oluyor bile olabilirsiniz. Özellikle erken yaşlarda çalışma hayatına başlamış olanlar 50’li yaşlarının başında emekli olma şansı bile bulabilir.

Borçlanarak Emeklilik Yaşını Erkene Çekin


Emeklilik yaşını erkene almak isteyenler için borçlanma fırsatı bulunmaktadır. Erkekler askerlik borçlanması kadınlar ise doğum borçlanması yoluna giderek emeklilik yaşını erkene alabilirler. Er ya da erbaş olarak askerlik yaptıysanız ya da subay okullarında eğitim gördüyseniz bu süreleri emekli olurken kullanabilirsiniz. Burada kullanacağınız emeklilik sürelerini dikkatli bir şekilde hesaplamanız her zaman önerilmektedir.

Kadınlarda ise doğumlardan dolayı borçlanma yapılabiliyor. Borçlanmada her çocuk başına 2 yıl erken emekli olmak mümkün oluyor. 3 çocuğu kadar bu kural geçerli olduğundan dolayı hanımlar 6 yıl erken emekli olma şansı buluyor. Borçlanma sonucu çıkabilecek miktar gün sayısına göre değişmekle beraber en yüksek miktar ise 20,606 TL kadar çıkabiliyor. Böylece borçlanma sonrasında emekli de olabilirsiniz!

Emeklilik için 49 Yaşını Doldurun!


Günümüzde emeklilik yaşı oldukça yükselmiş olsa da 99 yılından önce işe girmiş olanlar halen 50 yaşını geçmeden emekli olma şansı bulabilmektedir. Eğer kişi 86 yılının mayıs ayında işe girmişse emekli olması için 25 yıl boyunca çalışmış ve 5300 gündür sigorta priminin yatıyor olması yeterlidir. Kişi 49 yaşında emekli olabileceği şartları taşıdığından dolayı erkenden emekli olmak için başvuruda bulunabilir. Ama ne yazık ki 2000 yılından sonra işe başlamış kişiler için şartlar değiştiğinden dolayı bu kadar erken emekli olma ihtimali bulunmamaktadır. Burada prim sayısı temel belirleyici etkendir.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR