PTT İle SGK Yapılmayanı Yaptı! 2.000 TL Yardım Parası Veriyorlar! 7 Yaş Altı Çocukları Olanlar Alın

PTT İle SGK Yapılmayanı Yaptı! 2.000 TL Yardım Parası Veriyorlar! 7 Yaş Altı Çocukları Olanlar Alın
YAYIN TARİHİ: 16.01.2022 19:23:00

Olmaz denilen oldu! PTT ve SGK güçlerini birleştirdi. Bu anlamda pandemi döneminde çocukları olan ailelere müjde gibi bir haber verildi. 2.000 TL'ye kadar para veriliyor. Tek kriter ise çocuğun 7 yaş altı olması. Google aramalarında adeta gündemi belirlemiş durumda. SGK 2.000 TL çocuk yardımı veriyor! 7 yaş altı çocuğunuz varsa bu ödeme tam size göre. Pandemi döneminde bilindiği gibi çoğu vatandaş işlerini aşlarını kaybetmişti.

Son dönemde yapılan devlet yardımları oldukça revaçta bu anlamda vatandaşlar internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Devlet yardımlarının en önemli kurumları ise her zaman PTT ve SGK oluyor. Son dakika haberine göre, PTT ve SGK vatandaşlara 2.000 TL ödeme yapacak. Bu yardımlar devlet yardımları adı altında olacak.  Vatandaşlar oldukça zor durumlara düştü. Özellikle emekli olan kişiler ay sonunu getirmekte oldukça zorlanıyorlar. Bilindiği gibi PTT pandemi yardımları başlatmıştı. Bu yardımlarda vatandaşlar 1.200 TL'yi cebine koymuştu. SGK ise 9 yaş altında çocuğu olanlar için nefes aldıracak bir açıklama yaptı. Bu anlamda 9 yaş altı çocuğu olan ailelere  2.000 TL ödeme yapılacak. Peki nasıl müracaat yapılacak? Ayrıntılar neler? 



Pandemi döneminde iyice zorlaşan koşullar ve dolar kurunun kat ve kat artmasından sonra, ihtiyaç duyulan devlet yardımı sayısı artmış durumda. Bu anlamda dar gelirli olanlar ve yardıma muhtaç olanlar için SGK yine devreye girdi. Son dakika açıklaması sonrasında, 9 yaşın altında çocuğu olan vatandaşlar için 2.000 TL verilmesi kararlaştırıldı. Artan fiyatlar, marketlere gelen fahiş zamlar, zorunlu gıda maddelerinde başlayana olağanüstü artık SGK'yı bu yöneltti. 



SGK kapsamında yayılan çocuk yardım parası işverenin çalışanlarına kendi inisiyatiflerinde ödememiş oldukları ya da iş sözleşmesi ya da toplu iş sözleşmesine dahil edildiği amacıyla ödenen yardımdır. İsminden anlaşıldığı gibi çalışanın çocuklarına karşılık verilmektedir.  Çocuk yardımı bu bakımdan işveren doğrultusundan sağlanan bir hak gibi görünse de vergiden düşülmesi kapsamında temelinde devlet doğrultusundan sağlanan bir yardım olmaktadır. 4A kapsamında çalışanlar amacıyla işleyiş bu şekildeyken 4C kapsamında olanlara yani devlet memurlarına da gene aynı tutarlar üzerinden çocuk yardımı yapılabilmektedir. 4A kapsamında çalışanlar amacıyla çocuk yardımı söz hususu olacaksa yalnızca gelir vergisi indirimi yapılmaz, 4C kapsamında olanlar için  gelir vergisi matrahından indirim söz hususu olacaktır.




ÇOCUK PARASI BAŞVURULARI E-DEVLET’TEN OLUYOR! 

SGK tarafından verilen çocuk yardımları vatandaşların gözdesi olmuş durumda. Bu anlamda e-devlet üzerinden 9 yaş altı çocuğu olanlar başvuru yapabiliyor. Çocuk parası destek ödemeleri  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi bağlamında yapılıyor. Ayrıca çocuk parası haricinde, pandemi yardım ödemeleri de e-devlet üzerinden veriliyor. 9 yaşında ve daha düşük yaşta çocuğunuz varsa, 1.200 TL pandemi ödemesi ve buna artı olarak 600 TL'de çocuk yardımı alarak toplam 2.000  TL ödeme alabilirsiniz. 


PARALAR İBAN YOKSA PTT'DEN 

Yardımlar pandemi bağlamında vatandaşların İBAN numaralarına yatıyor. Fakat her vatandaşta iban kullanmıyor. Ya da yanlış bilgi ve yanlış banka bilgeleri paranızı almanıza engel oluyor. Ama üzülmeyin PTT yanınızda, PTT şubelerinden gidip paranızı tahsil edebilirsiniz. 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR