Piyasa Sarpa Saracak! Dolar Artacak Mı, Dolar Düşecek Mi? Dolar Alım Satımda Kritik Tarih! 3 Ocak

Piyasa Sarpa Saracak! Dolar Artacak Mı, Dolar Düşecek Mi? Dolar Alım Satımda Kritik Tarih! 3 Ocak
YAYIN TARİHİ: 26.12.2021 13:29:00

Dolar kuru ülkemizde belki de son dönemde en fazla konuşulan konular arasına girmiş durumda. Bu anlamda dolar artacak mı, dolar düşecek mi, dolar alınır mı, dolar satılır mı? Soruları merak ediliyor. Bu bağlamda Ekonomist Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, TL mevduat programını değerlendirdi. Özdemir ve Zelyut, dolar/TL kuru için 3 Ocak tarihine dikkat çekti.

Dolar/TL kurundaki şoke eden dalgalanmalar sonrasında bilindiği gibi Başkan Erdoğan yeni bir program açıklamış ve dolar düşmeye başlamıştı. 18 TL'ye kadar çıkan dolar kuru bildiğiniz üzere 11 TL'ye kadar gerilemişti. Türkiye'de yaşanan gelişmeler faizin ineceği yönünde yaşanan beklentiler sonrasında dolar kurunun artacağı öngörülüyordu. Fakat öyle olmadı ve dolar kuru büyük bir çakılma yaşayarak 11 TL'ye kadar düştü. Uzman ekonomistler dolar kurunun fiyatlamasındaki beklentilerini gerekçeleriyle tek tek açıkladılar...




DOLAR ARTAR MI, DOLAR DÜŞER Mİ? 3 OCAK'A DİKKAT!

Kur korumalı TL hesabı sistemi için de konuşan ekonomist Remzi Özdemir. “Hiç katılım yok diyemeyiz. Katılım var ama insanlar akın akın da gitmiyor. Bu hesaplara talep var, bu bir gerçek. Bu insanlar gerçekte ne zaman yüzleşecekler. 3 Ocak’ta. Peki, 3 Ocak’ta ne olacak? Aralık ayı enflasyon rakamı açıklanacak. Enflasyonu yıllık bazda yüzde 27 bekliyorum. Çok ciddi. Çünkü döviz kurunda o korkunç artış aralık ayı enflasyonunu zirveye taşıyabilir. TÜİK bir sihirbazlık yapmazsa…” ifadelerini kullandı.

DOLAR ALINMALI MI, DOLAR SATILMALI MI? 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, yeni sisteme tepki göstererek, “Bakan bize dangalak diyor. Ukala iktisatçılar diyor ama Ocak ayında enflasyon rakamı geldiğinde vatandaş hesabı, kitabı yaptığında ya biz bu işten ne anladık dediği zaman ne olacak? 70’lerde ne olduysa şimdi de aynısı olacak. Cicim ayları, bu bahar ayları bu neşeli günler, hayatın acı gerçekleriyle yüz yüze geldikleri zaman… Nedir bu acı gerçekler; hesap, kitap, matematik, FED, enflasyon yukarıya doğru giderken çuvallayacaklar…” dedi.


DOLAR KURU 20 TL'Yİ BİLE GEÇECEK!

Ekonomist Selçuk Geçer ise dolar kuru değerlendirmesinde enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, "TÜİK ayın 3'ünde enflasyon rakamlarını açıklayacak. Dolar kuru fiyatlamasında bu rakamların büyük etkisi olacak. Enflasyon yükseldikçe faiz makasısın arası açılacak. Her ne kadar düşük enflasyon açıklamak için gayret etseler de enflasyon yüzde 21 ile yüzde 22 seviyelerine çıkacak. Bu da faiz makasını iyice açmak demek. Bankalar düşük faiz yüksek enflasyon nedeniyle mevduat toplayamayacaklar. Vatandaş da zaten zarar edeceği mevduata parasını yatırmak istemeyecek. ne yapacak girip dolar alacak. Yüksek talep nedeniyle sonra tut tutabilirsen doları. O zaman dolar kurunu 20 TL'de dengeleyelim diye uğraşacaklar." şeklinde konuştu.


Not: Haberimizde yer verdiğimiz değerlendirmeler ilgili ekonomistlerin KENDİ yorumlarıdır. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.


CANLI ANLIK DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

CANLI ALTIN FYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER