Pandemi Yardımı Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar Nasıl Öğrenilir? Başvuru Yapmak İçin...

Pandemi Yardımı Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar Nasıl Öğrenilir? Başvuru Yapmak İçin...
YAYIN TARİHİ: 12.05.2021 21:23:00

1100 TL pandemi sosyal yardım başvuruları nasıl yapılmaktadır? Yardım sonuçları nereden öğrenilmektedir? TC kimlik numarasına göre başvuru nasıl yapılacak?

Koronavirüs ile beraber sıkıntılı sürece destek olmak adına yardımdalar yapılamaya devam ediyor. Ekonomik yönden sıkıntılı bir süreç yaşanması ile devlet tarafından vatandaşa sürecin başında 1000 TL olarak verilen pandemi yardımı 1100 TL olarak ödenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda belirlenen şartlara uyan kişiler bu yardımdan yararlanabilirken, ayrıca başvurunuzu TC kimlik numarasına göre yapabilirsiniz. Yardım sonuçları açıklandı mı?Kimler yararlanabiliyor? Sonuçları nasıl öğrenilecek?

SOSYAL YARDIM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Pandemi sosyal yardım başvuruları E-Devlet üzerinden yapılırken başvuru yaptığınız yardım için E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım başvurunuzun sonucunu sorgulamak için aşağıdaki bağlantıya giriş yaparak e-Devlet hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Ardından arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giriş yaparak buradan "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelerek sorgulamak için butona tıklayabilirsiniz.

Pandemi Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer alıyor. Bu kapsamda başvurunuzu tamamlamanızın ardından detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

BAŞVURU SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TC KİMLİK NUMARASI İLE BAŞVURU NASIL YAPILACAK?


1100 TL Pandemi yardım başvurunuzu e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Pandemi başvuruları TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılmaktadır. TC kimlik numarası ile başvuru yapmak için;


TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre başvurularınızı yapabilirsiniz;

Son Hanesi 0 Olanlar - Pazartesi

Son Hanesi 2 Olanlar - Salı

Son Hanesi Olanlar 4-Çarşamba

Son Hanesi Olanlar 6-Perşembe

Son Hanesi Olanlar 8- Cuma günlerinde başvurularını yapabilirler.

Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sınırlama bulunmaksızın ve herkes başvurusunu yapabilmektedir.

1100 TL YARDIM ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Diğer yandan Bakanlık tarafından verilen pandemi destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet üzerinden yapılan başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayan kişilerin ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edilmiştir.

Ayrıca banka hesap bilgisi bulunmayan kişilerin, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri ise Ramazan Bayramı'na kadar evlerine teslim edileceği açıklanmıştır.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR