Özel Araç ve Otobüsle Şehirler Arası Yasak Var mı? Seyahat Kısıtlaması Geldi mi?

Özel Araç ve Otobüsle Şehirler Arası Yasak Var mı? Seyahat Kısıtlaması Geldi mi?
YAYIN TARİHİ: 2.04.2021 14:17:00

Seyahat yasağı var mı? Özel araçlarla şehirler arası seyahat yasağı var mı? Otobüslerle şehirler arası seyahat yasak mı?

Kısıtlamalar gelmeye devam ederken kısıtlamalarda da değişiklikler yaşanmaya deam ediyor. Vatandaş internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şehirler arası seyahat yapacak olan vatandaş tarafından seyahat kısıtlaması var mı sorusuda cevap arıyor. İç İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında seyahat kısıtlaması var mı sorsuna dair açıklamalar da geldi. Otobüsle şehirler arası kısıtlama var mı? Özel araçla şehirler arası kısıtlama var mı?İşte detaylar...

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI? 

Alınan kararlar kapsamında kısıtlamalar, devam ederken, kısıtlamalar risk gruplarına göre değişiklik gösterirken, sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında şehirler arası seyahatlere ilişkin uygulamalara aynen devam edileceği açıklaması yapılmıştır. Alınan bu karara göre, sokağa çıkma yasağı devam eden illerde seyahat kısıtlamaları da aynı şekilde devam edecetir.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan karar kapsamında, hafta içi ülke genelinde, hafta sonu ise "düşük" ve "orta riskli" illerde 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklaması yapılmıştır.

Alınan kararlar kapsamında kısıtlamalar devam ederken, tekrar hatırlatmak gerekirse, yüksek ve çok yüksek riskli illerde cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması uygulanmaya devam edecektir. Uygulama bu hafta sonunu da kapsayacaktır.

Yine alınan karara göre, düşük mavi ve orta riskli sarı illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacağı açıklaması yapılmıştır.

Risk haritasına göre kararlar alınmaya devam ederken, yüksek (turuncu) ve çok yüksek (kırmızı) riskli illerde 65 yaş ve üzerindeki vatandaş belirlenen bu saatlerde, 10.00-14.00 arasında, 20 yaş altındakiler 14.00-18.00 arasında sokağa çıkabileceklerdir.

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde özel araçla şehirler arası seyahat yapmak yasaktır. Seyahat yapmak isteyen vatandaşın, EBAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden veya Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yaparak Seyahat İzin Kurullarından izin almak mecburi tutulmaktadır. Aksi taktirde cezası vardır.


KISITLAMANIN OLDUĞU GÜNLERDE ZORUNLU DURUMLAR NELERDİR?

Alınan karara göre, Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kişiler kısıtlamalardan zorunlu halden dolayı muaf tutulmaktadırlar.

Ayrıca zorunlu durumlardan biride, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)

Zorunlu durumlardan biri de, Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

Zorunlu durumlardan biri de,ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

Zorunlu durumlardan biri de, Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, 

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, kişiler

Ceza infaz kurumlarından salıverilen, kişiler,



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR