Otomobil İçin 900.000 TL İstediler! Sahibinden İkinci El Araç Fiyatları Kalp Krizi Geçirtiyor!

Otomobil İçin 900.000 TL İstediler! Sahibinden İkinci El Araç Fiyatları Kalp Krizi Geçirtiyor!
YAYIN TARİHİ: 1.12.2021 10:22:00

Sahibinden İkinci El Araç Fiyatları Kalp Krizi Geçirtiyor! Dolar ve euro kurunda yaşanan inanılmaz artış sonrasında otomobil fiyatları çılgınca artmaya başladı. Fiyatlar ise ortalama yüzde 20 artmış durumda. Otomobil bayilerinde ise en erken 3 ay sonra aracınızı alabiliyorsunuz.

Galericiler ise stok yaparak otomobil fiyatlarını kendi kafalarına göre belirliyor. Bu da ikinci el araçların sıfır arabalardan daha pahalı olmasına neden oluyor. 2020 PASSAT 1.6 TDI BMT ELEGANCE 900.000 TL'ye satışa çıktı. Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre küresel çip krizi nedeniyle bayilerde satılacak araç kalmadığından sipariş listeleri oluşturulurken, birtakım modellerde teslimat süreleri 6 ayı buluyor. Artan döviz kuruna paralel, teslimata kadar geride bıraktığımız bu sürede fiyatların sürekli artması, otomobili bir yatırım aracı haline getirdi. Memuru, emeklisi, bankacısı, esnafı para kazanmak hedefiyle oto alım-satımına başladı. şahıslar bayilerin sipariş listesine adını yazdırıyor, teslimat sırası geldiği vakit ise sıfır otomobili piyasa değerinin üzerinde satarak kar etmeyi amaçlıyorlar.


 
İlan Tarihi 30 Kasım 2021

2020 PASSAT 1.6 TDI BMT ELEGANCE 900.000 TL
 
Marka Volkswagen
 
Seri Passat
 
Model 1.6 TDI BlueMotion Elegance
 
Yıl 2020
 
Yakıt Dizel
 
Vites Yarı Otomatik
 
KM 14.000
 
Kasa Tipi Sedan
 
Motor Gücü 120 hp
 
Motor Hacmi 1598 cc
 
Çekiş Önden Çekiş
 
Renk Mavi
 
Garanti Evet
 
Plaka / Uyruk Türkiye (TR) Plakalı
 
Kimden Galeriden
 
Görüntülü Arama İle Görülebilir Evet
 
Takas Evet
 
Durumu İkinci El


Sektör temsilcilerine göre, çip krizinin baskıladığı otomotiv piyasasında yaşanan problemlerinin esas sebebi sahip olunan ÖTV sistemi. Sıfır otomobillerde, kura bağlı oluşturulan ufak bir fiyat güncellemesi bile aracın vergi dilimini yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarabildiği amacıyla zam seviyesi çok yüksek olabiliyor. Kur sebebiyle oluşturulan fiyat artışı ardından yüzde 50 ÖTV bareminde olan çoğu model bir üst dilime geçti.
ODD yetkilileri, kura bağlı olarak artan vasıta fiyatlarında ÖTV düzeneğinin çarpan etkileri yaptığını vurguluyor. Bu da ikinci elde fırsatçıları harekete geçiriyor. ODD’nin yanı sıra

Otomotiv Yetki sahibi Satıcıları Derneği (OYDER) yetkilileri de ÖTV baremlerinin geride bıraktığımız sene ağustos ayında bulunduğu gibi tekrardan düzenlenmesini bekliyor.
Ayrıca, yüzde 50 ila yüzde 80 ÖTV baremleri dışında yüzde 60 ve yüzde 70 ara baremler olması gerektiği savunuluyor. Aksi durumda ikinci elde yaşanan fırsatçılığın
önünün kesilmesinin zor bulunduğu belirtiliyor.

Fakat sektör yetkilileri, 2022’den evvel ÖTV matrahlarında bir planlama öngörmüyor. Bu hususta gözler 2022’ye çevriliyor.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER