NETLEŞTİ! EYT Son Dakika Meclise geldi! 2022 Emeklilik Hesabında 51 Yaş Şartı, Yüksek Maaş Fırsatı

NETLEŞTİ! EYT Son Dakika Meclise geldi! 2022 Emeklilik Hesabında 51 Yaş Şartı, Yüksek Maaş Fırsatı
YAYIN TARİHİ: 2.03.2022 09:23:00

Emeklilikte yaşa takılanlar için birçok formül yeniden gündeme geldi. 51 yaş şartı ve yüksek maaş haberleri ise yeniden gündeme gelerek Emeklilikte Yaşa Takılanlar için merak konusu oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni bir düzenleme gelmesi halinde yaş şartı oldukça önemli bir yer tutuyor. Meclise gelecek olan düzenlemede belli bir yaş şartı aranırken prim ve gün şartı da olması gerekiyor. Kritik sınır olan gösterilen 50 yaş düzenleme için gün sayıyor. Düzenleme olup olmayacağı için şu an için belirsiz.

Meclisten geçecek olan kararın bakanlık tarafından onaylanması bekleniyor. Ancak EYT konusundan önce emekliler için durumun düzeltilmesi masada. 2022 yılının EYT konusunda yeni gelişmelerin yaşanılacağı bir dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda farklı adımların da atılması beklenmektedir.

Kritik Bir Dönem Başlıyor? İşte Detaylar!

Hükümetin kaynaklarından gelen haberlere göre ifadelerin çok ümitli olmadığı belirtiliyor. 50 yaş sürecinin zamana yayılarak çözüme kavuşturulması konuşulurken bir an önce meclise sunulması isteniyor. EYT’liler ilk aşamada Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak açıklama dinleyecekler.

Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ise EYT konusunun kısa zaman içerisinde gündeme geleceği de belirtildi. Öncelik olarak emeklilerin haklarının geliştirilmesi olduğunu söyleyen bakanlık zaman içinde çözüme kavuşacak bir konu olduğunu da belirtti. Aynı zamanda EYT’nin tamamen bakanlığın sorumluluğunda olduğu belirterek, çözüm sürecine başlanacağının müjdesini de verdi.

Hangi Şartlarda 51 Yaşında Emekli Olunacak?

Emeklilik düzenlemesi arasında yer alan EYT ise ilk olarak 50 yaş şartı ile başlatılacak. Böylece 50 yaşından küçük olanlar için emeklilik yolu kapanmış olacak. Prim ve gün doldurma şartının sağlanması durumunda ise 50 yal ile birlikte 51 ve 52 yaşlarda emekli olabilecek. İkinci bir çözüm olarak da en az 500 prim günü veya 5960 prim günü şartı aranıyor. Ebetteki bu şartları tamamlamış olan kişilerin en az 50 yaşında olması gerekiyor. Çalışma Bakanlığı çalışmaları ve programı başlatmasının ardından formüller ve çözümler de netlik kazanacak.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR