Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor! Yüzde Yüz Destek Geldi! Faizsiz Kredinin Detayları Açıklandı!

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor! Yüzde Yüz Destek Geldi! Faizsiz Kredinin Detayları Açıklandı!
YAYIN TARİHİ: 5.01.2022 18:52:00

Halkbank tarafından verilecek olan desteğin detayları nelerdir? Kimler yararlanabilecek? Kimler yüzde 50, kimler yüzde yüz destek alabilecek?

Son dakika kampanyalar ve yüzleri güldürecek destekler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yeni destek açıklamaları geliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı ile esnafa destek olacak faizsiz kredi duyurusunun yapılmasının ardından milyonlarca esnaf kredinin detaylarını şartlarını araştırıyor.

Bu kredi imkanı Halkbank tarafından sunulacak olan kredi yüzde 50 faiz indirimi ile sunulmaktadır. Bu destekler bazı iş kolları için ise indirim desteği yüzde 100 olacağı belirtilmiştir. Sözü edilen kredi desteği 2024’e kadar kullanılacak krediler için geçerli olacağı açıklaması yapılmıştır.

HALKBANK'TAN YÜZDE YÜZ DESTEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile milyonlarca esnafı yakından ilgilendiren faizsiz kredi imkânı sağlanacak. Sunulacak olan Halkbank kredilerine %50 faiz indirimi yapacağı açıklaması yapılırken, bu indirim bazı iş kollarında da indirim desteği daha da çok olacarak yüzde 100 olacağı müjdesi verilmiştir.

Halkbank tarafından esnafa kullandırılmış olan ve bakiyeleri bu yılda dahil olmak üzere 2023, 2024 yılına devreden kredi tutarları için iki yıllık dönemde %50 faiz indirimi uygulanacağı belirtilmiştir.


YÜZDE YÜZ İNDİRİM HANGİ MESLEKLER İÇİN UYGULANACAK?

Halkbank tarafından bazı meslek kolları için yüzde yüz indirim sağlanacağı belirtilirken, bu meslekler; el dokuma, bakır işleme, çini çömlek yapımı gibi geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş olan bu meslek kollarında faaliyet göstermekte olan, esnaf muafiyet belgesi sahibi olanlara kullandırılmış olan ve kredi bakiyeleri sözü edilen yıllara devretmiş olan krediler için %100 faiz indirim oranı uygulanacağıaçıklaması yapılmıştır.

AMAÇLARI DIŞINDA KULLANILDIĞI TESPİT EDİLİRSE...

Sözü edilen bu kredi destekleri Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta esnaf ve sanatkârlar için Halkbank tarafından kullandırılmış olan ve 2024 yılına kadar kullandırılacak olan kredilere %50 oranında faiz indirimi desteği sağlanacağı duyurusu yapılmıştır.

Yukarıda belirtildiği gibi bazı meslek gruplarında faiz indirimi yüzde 100 olacağıda açıklanmıştır. Kredi talebinde bulunan esnaf veya sanatkar için faal bir şekilde esnaflık faaliyeti yapmakta olduğunu ve ticaret odasına kayıtlı bir ticari işletmenin ortağı veya sahibi bulunmadığını beyan eden bir taahhütname alınacaktır.

Belirtilen bu kredilerin tahsisleri aşamasında esnaf ve sanatkarlardan açıklanan bu kararlar  kapsamında tahsis edilmiş olan kredinin faaliyet alanları dışında kıymetli maden ve döviz alımlarında, diğer yüksek riskli finansal araçlarda, harcama yapılıncaya kadar, bankada tutulanlar hariç vadeli mevduatta, portföy yönetim şirketlerinde ve aracı kurumlarda ya da bunlar dışında herhangi bir kredi verende ve herhangi bir yatırım aracında kullanılmayacağına dair taahhütname alınacağı açıklamasıda yapılmıştır. Verilecek olan bu destekler amaçları dışında veya gerçeğe aykırı beyanlarla kullanıldığının tespit edilmesi durumunda kredi, gelir kaybı uygulamasından çıkarılacağı belirtilmiştir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR